• prietenii mentorului „Trupei în căruță” spun despre Bogdan Ghelu că a devenit un Radu Anton Roman al Bacăului
După ce a fost primul actor băcăuan care a îndrăznit să viseze la o trupă privată de teatru pe care, după multă răbdare și trudă, a reușit să o facă vestită în toată urbea, Radu Bogdan Ghelu, mentorul „Trupei în căruță”, este pe cale să mai realizeze o nouă ispravă. Aceea de a deveni primul artist din România doctor docent într-un domeniu în care, cel puțin pînă acum, au reușit să se facă remarcați mai mult bărbații: arta culinară. Chiar dacă în vitrina sa de diplome și trofee nu și-a făcut încă loc un astfel de titlu, și nu a scos, cel puțin deocamdată, o carte de rețete culinare, lui Bogdan Ghelu i s-a dus faima în tîrg că ar fi un Radu Anton Roman al Bacăului. Nici unul dintre prietenii și apropiații săi nu a reușit încă să îl egaleze în meșteșug. Bucatele lui Bogdan Ghelu au o savoare anume. Au exact atîta sare cît le trebuie, nu au nici un bob de piper în plus și împrăștie în jur atîtea miresme, încît ar determina-o și pe Teo Trandafir să lase deoparte cura de slăbire și să guste măcar puțintel. Iar dacă ai fericirea să te afli alături de un platou cu bucate preparate de simpaticul nostru actor și nu a fost încă golit de cei din jur, te poți considera norocos și cu o singură porție. Acum cîteva zile Bogdan Ghelu a plecat la Vama Veche, acolo unde și-a cumpărat o proprietate și unde intenționează să deschidă o tabără de vară. Cu siguranță, însă, colegii și prietenii săi nu îl vor lăsa prea multă vreme singur. „Sînt recunoscut ca doctor docent în preparate pescărești”, recunoaște, fără falsă modestie, Bogdan Ghelu. Pește se găsește din belșug la Vama Veche, așa că e de așteptat ca prietenii săi să se grăbească să-i viziteze casa de pe malul mării, fie și numai din dorința de a gusta măcar o porție din renumitul său pește umplut la grătar. (E. SOLOMON)
Lasă un răspuns