Războiul apometrelor declanșat de conducerea CET Bacău pare să nu antreneze și partenerii de contract ai societății. Administratorii asociațiilor de proprietari din municipiul Bacău consideră aberantă propunerea conducerii CET de a citi apometrele proprietarilor de apartamente. Iscată după ce s-a constatat că foarte mulți băcăuani declară, la întreținere, consumuri de maxim trei metri cubi de apă caldă, inițiativa furnizorul de agent termic din Bacău i-a lăsat indiferenți pe majoritatea adminsitratorilor de asociații cărora CET le furnizează apă caldă și căldură. „Nu avem timp să mergem să citim fiecare apometru în parte. În asociație sînt aproximativ 500 de apartamente, iar jumătate au montate apometre. Ca să mergem din casă în casă și să găsim pe toată lumea ne trebuie o lună. Ori noi mai trebuie să facem și încasări, să calculăm și întreținerea, iar acum ne-a venit și chestiunea cu cererile pentru subvenții pe cap”, ne-a declarat Argentina Patrichi, adminitratorul Asociației 85.
Cît privește varianta că beneficiarii nu declară consumurile reale la apă caldă, marea majoritate a administratorilor exclud această posibilitate. „Dacă nu declară luna asta, vin în luna viitoare. Consumurile oricum se reglează, iar oamenii nu au nici un interes să nu citească cifrele înregistrate pe apometru. Luna viitoare apa caldă poate fi mai scumpă, iar dacă nu o declară la timp se pot înșela”, este de părere Elena Bodea, administratorul Asociației 89. Și în Asociația 42 A, jumătate din apartamente au montate apometre care contorizează consumul de apă caldă și rece. „Nu există posibilitatea ca unii să-i înșele pe alții, pentru că facem verificări, prin sondaj. Oamenii știu acest lucru și ne declară exact cît consumă în luna respectivă”, spune administratorul Silvia Gașpar.
Un alt punct de vedere exprimat de administratorii care consideră lipsite de motivație propunerile conducerii CET face referire la prețul acestui serviciu. „Este normal să consum puțin, pentru că apa caldă este scumpă, iar banii nu ne ajung niciodată. Dacă avem apometre, știm exact cît consumăm, iar atunci cînd depășim bugetul alocat ne oprim. De asta am suferit ca să punem apometre”, este de părere băcăuanul Mihai Gavril. (Costinela BREAHNĂ)
Lasă un răspuns