Ieri, 8 aprilie, a avut loc o ședință de lucru cu președinți ai Asociațiilor de Proprietari din Bacău, în vederea unei dezbateri asupra modificării și completării Legii nr.196/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor.
În urma ședinței Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din data de 16 februarie 2021, membrii Comisiei au hotărât constituirea Grupului de lucru în vederea examinării și dezbaterii inițiativelor legislative aflate în procedură parlamentară referitoare la modificarea și completarea legii 196/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor. Printre membrii desemnați se află și Cătălina Ciofu prilej cu care județul Bacău este bine reprezentat în această comisie.
Proiectele legislative aflate în dezbatere la data de 17 februarie 2021 sunt: Pl-x 565/2019, Pl-x 570/2019, Pl-x 53/2020, Pl-x 64/2020, Pl-x 341/2020.
„Actualul grup de lucru pe Legea 196/2018, din cadrul Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului, face în așa fel încât legea să fie mai bine pusă la punct și să vină în întâmpinarea situației reale din teritoriu.” a declarat Cătălina Ciofu.
Întâlnirea moderată de Ilie Bârzu, inginer de profesie și președinte fondator al Asociației Eurocivica, a fost fructuoasă de ambele părți, anumite aspecte sensibile ale legii fiind dezbătute punctual de către participanți.
Cristina M. a zis
Sacul si cu peticul…
Florin a zis
Tulburarea liniștii în apartamente e o problemă destul de mare și nu numai operatorii economici sunt de vină. Spre exemplu, parchetul laminat montat fără șapă flotantă și membrană antifonică într-un apartament situat la etaj poate transforma viața celor care locuiesc sub acesta apartament într-un calvar. Parchetul laminat e cool, încălzirea prin pardoseală e la modă, dar dacă stai încălțat în casă și tropăi tot timpul, scapi obiecte pe jos și trântești ușile și mobilierul, vecinul de sub tine va auzi totul la superlativ.
Altă problemă e distrugerea funcționalității blocurilor prin dărâmarea gheurilor.
Dacă bunul-simț și buna creștere nu funcționează între vecini poate ar trebui ca legea să fie modificată, în sensul că orice modificare adusă unui apartament situat într-o construcție multifamilială, chiar dacă este proprietare personală, trebuie să se facă numai cu aviz, proiect, executat de firmă autorizată și supravegheat de un diriginte de șantier. Restrictiv, într-adevăr, însă trebuie să învățăm să trăim civilizat. Respectându-i pe ceilalți ne respectăm pe noi înșine.