Rodica Pădureanu, director la Direcția Județeană de Asistență Socială (DJAS) din Bacău, spune, cu modestie, că este o bună gospodină, dar, spre neșansa ei, nu prea mai are timp să cocheteze cu bucătăria. Tînără, carieristă și burlacă, directoarea nu încearcă să impresioneze bărbații prin talentul ei culinar, cu toate că se pricepe și la așa ceva. „Tot ce știu să gătesc am învățat de la mama, și ea este o gospodină desăvîrșită. Programul meu este foarte încărcat și de aceea în weekend gătesc pentru toată săptămîna. De obicei, prepar trei feluri de mîncare, o ciorbă, o tocăniță și friptură. În timpul săptămînii doar încălzesc ceea ce am gătit sau mănînc uscături”, ne-a spus Rodica Pădureanu. Deși știe să facă și dulciuri, a renunțat să le prepare, deoarece pierdea mult timp cu frămîntatul aluatului și cremele. În plus, piața este plină acum de tot felul de dulciuri. De Paște, directorul Pădureanu și-a asumat responsabilitatea frămîntării cozonacilor. „Am frămîntat la ei de am făcut și febră musculară, dar efortul a meritat. Au ieșit foarte gustoși, cu multă umplutură, dar nu prea au crescut. Oricum s-au mîncat pe nerăsuflate. Și eu am fost unul dintre consumatori”, a recunoscut Rodica Pădureanu. (C.T.)
Lasă un răspuns