44 de producători de legume din județul Bacău s-au înscris în programul derulat și în acest an de Ministerul Agriculturii, prin direcțiile sale, de susținere a produsului tomate în spații protejate. Din zecile de cereri, șase producători au reușit să ajungă cu roșiile pe tarabă, din primul ciclu de producție.
Aceștia au cultivat în solarii pe o suprafață de 6440 mp și au reușit să valorifice aproape 16 tone de roșii. Toți au depus cereri de decontare și urmează să primească banii în conturi. Marfa a ajuns în piețe la început cu 4 lei kilogramul, acum se vinde și cu 3 lei, iar la aprozare prețul a fost în medie de 2,5 lei. Vestea bună este că vom avea roșii produse în Bacău și în toamnă. „Pentru ciclul doi sunt 38 de producători înscriși, dar fermierii mai pot depune cereri până la începutul lunii august, astfel încât să poată recolta după 1 noiembrie”, a declarat Simona Barzaghideanu, director al Direcției pentru Agricultură Bacău.
Agricultorii primesc 3000 de euro anual, dacă dețin o suprafață de minimum 1000 mp, obțin o producție de 2 kilograme la mp și valorifică cu acte două tone de roșii.
Producătorii înscriși în acest program sunt ușor de recunoscut. Aceștia au primit șorțuri roșii inscripționat și un afiș pe care scrie numărul și data înscrierii în program. Ca să fie siguri că își vând marfa, unii comercianți își fac reclamă și pe paginile de socializare, iar cei care au cumpărat produsele se declară foarte mulțumiți.
Lasă un răspuns