Bicicliștii amatori și profesioniști își pot alege traseul pentru sportul preferat, de pe site-ul bacau.bike. Ghidul online al traseelor pentru biciclete din județul Bacău a fost lansat sâmbătă, cu o conferință de presă.
Site-ul traseelor pentru bicicliști aparține Consiliului Județean Bacău și a costat 32.000 de lei, potrivit președintelui Sorin Brașoveanu. „Acest proiect vizează zona de est a județului (Colinele Tutovei, Văile Berheciului și Zeletinului), aflată în discrepanță cu vestul Bacăului, și unde Consiliul Județean a dezvoltat mai multe proiecte, printre care cel cu UNICEF, dar și prin investițiile în infrastructura rutieră din ultimii ani”, a declarat președintele Brașoveanu.
Eurodeputatul Dragoș Benea, un pasionat practicant al ciclismului, a afirmat că cei 500 de kilometri aflați la dispoziție, din care 360 km modernizati în ultimii 2 ani, constituie un adevărat „paradis al cicliștilor”, datorită diversității traseelor, frumuseților naturale, dar și grație traficului auto redus.
Site-ul descrie deocamdată 12 trasee de ciclism, cu diferite grade de dificultate, din a căror lungime peste 7,5 kilometri se parcurg în urcare, iar peste 7,1 kilometri, în coborâre. Pe site, sunt recomandate unele dintre trasee, cum ar fi Bacău – Mănăstirea Răchitoasa și Transalpina Bacăului, dar vizitatorii pot propune propriile variante. De asemenea, se poate verifica starea drumurilor de pe traseu (naționale, județene, comunale), pentru ca bicicliștii să plece pregătiți la drum.
Pe unele dintre trasee, se vor organiza în premieră pentru județul Bacău competiții de ciclism de șosea, în 2020.
Site-ul bacau.bike poate fi accesat aici.
Alta intrebare ! a zis
SIncer, cand am vazut titlul articolului (primit pe mail) am fost foarte entuziasmat, dar citind articolul din ziar am revenit rapid cu picioarele pe pamant… pentru ca mi-am dat seama ca cei de la masa din fotografie nu stiu ce inseamna „traseu pentru bicicleta”!! Pfuii, nici acum nu se opresc a arunca cu praf in ochi !! Rusine sa va fie !
:-) a zis
Sunt disperați cei doi,primul și ultimul de la aceasta masa.Pentru ca,trebuie sa cada de tot.Dar vin ăilalți,flamanzi…
Gigi Bacauanul a zis
Majoritatea traseelor sunt DN-uri sau DJ-uri fără piste de biciclete amenajatăe sau fără o lățime care să permită trafic auto + bicicleta – sa mergi pe ele cu bicicleta, în condițiile de trafic de azi, Iti trebuie un pic de inconștiență. Este „sport extrem” sa te aventurezi cu bicicleta de astfel de drumuri. În plus mai sunt si noxele pe care le inspiri făcând sport…
Mai sunt si drumuri forestiere – foarte OK acestea pentru bicicleta, dar ca sa ajungi cu bicicleta la ele tot printre mașini trebuie să razbati (aprox 10 km).
Pe cand o investitie reală a CJ-ului (eventual în colaborare cu CL) în infrastructură pentru biciclisti? Parc Gheraiesti, Parv Cancicov, malurile Bistritei, de la Gheraiesti la Pista De Carting sau chiar mai mult de atat? Sau multe alte variante de posibile trasee, dar hai sa incepem sa facem ceva real, nu doar „virtual”.
Ca nu site-urile de informare ne lipsesc!!! Faceti voi pistele, ca noi ne informăm si singuri, fără site-ul vostru.
i a zis
Subscriu primilor doi comentatori. Si mai adaug ca malul suprainaltat dinspre oras al Bistritei e mult mai ok, intre cele doua poduri, cel catre Serbanesti, si cel catre Rusi Ciutea, cam 6-7 km. Biciclistii se pot opri la iarba verde, pot face plaja, pot da la peste, poate si-un gratarel. O adevarata zona de agrement. Si nu e printre traseele mentionate acolo, semn ca respectivii sunt pe dinafara biciclismului.
John a zis
Am intrat pe google maps street view, pe traseele asfaltate.
NU E NICI UN METRU DE PISTA DE BICICLISTI !!! Te zboara tirul de nu te vezi cand trece pe langa tine!
Ca poti sa sustii, ca un veritabil psd-ist, ca negrul e alb si ca rata macane – da.
Dar ele nu sunt.
Doar propaganda. Si minciuni!
Viktor a zis
Daca ar fi dupa toti cretinii, Turul Frantei s-ar face numai pe piste de bicicleta!
Viktor a zis
Bai desteptilor! E vorba despre trasee, nu piste de bicicleta. Cum prin padure sunt trasee pentru drumeti desi nu au trotuar, asa si sportivii au la dispozitie trasee de zeci de km sa vada locuri frumoase, dar sa faca si efort. Politica va prosteste, invatati sa cititi si uiati-va pe site-ul ala despre ce este vorba!
Gigi Bacauanul a zis
Maestre, luminează-ne și pe noi! Cum sa vadă bicicliștii locuri frumoase folosind niște „trasee” neamenajate în care te calcă masinile? Ce efort trebuie sa faci ca sa vezi acele locuri frumoase? Trebuie sa te incordezi puternic, ca să nu te doară când te izbește o masi a de asfalt? Poate vrei sa încerci tu traseele, apoi sa ne spui și noua cum a fost. Cred ca ai tras ceva pe nas, înainte sa scrii astfel de inepții…
gigi a zis
Gogule ia-ti medicamentele ca iar te agiti fara rost.
Blabla a zis
Am o intrebare …. din partea multor biciclisti ce locuiesc in cartierul CFR si Magura , cum ajungem in oras cu bicicletele in conditii sigure ( copii, etc ) ?