Alesii locali bacauani au aprobat la ultima sedinta cunatumul alocatiei zilnice de hrana pentru virstnicii asistati la azilul de batrini. Pina acum aceasta avea o valoare de 13 lei pe zi. Noua suma este de 14,5 lei pe zi de persoana. Meniul zilnic al unui batrin asistat la azil cuprinde dimineata ceai, ou fiert, unt, margarina, gem, salam, kaizer sau parizer. La prinz batrinii maninca ciorbe sau supe care pot fi de carne, de diverse tipuri, de la porc, vita, pasare, costita afumata, aripi de pui sau supa cu galuste, iar miercurea si vinerea se serveste hrana de post. La evenimente primesc ciorba de burta sau radauteana. La felul doi pot minca friptura la tava sau gratar, cei la regim carne fiarta, cu garnitura de varza, mazare, cartofi natur, piure, orez. In menu mai figureaza ostropel de pui, musaca, tocana, chiftele cu sos sau sarmale. La salate, iarna se folosesc muraturile din productia proprie, iar in anotimpul cald verdeturi si legume de sezon. Seara batrinii maninca salata orientala, lapte cu fidea, brinza cu smintina si mamaliga, macaroane sau uneori omleta. (Claudiu TANASESCU)
Lasă un răspuns