Au început plățile taxelor și impozitelor locale, anunță Primăria Bacău. Contribuabilii pot să achite în numerar sau cu cardul, apelând la una din casieriile situate în strada Vasile Alecsandri nr. 63.
Plata cu numerar se poate face și la oficiile poștale din municipiul Bacău:
-OP Bacău 1 program de lucru: Luni – Vineri 8 – 19, Sâmbătă 9 – 13;
-OP Bacău 1 – Ghișeu exerior 1 – program de lucru: Luni – Vineri 9 – 17 (Piața Sud);
-OP Bacău 1 – Ghișeu exerior 2 – program de lucru: Luni – Vineri 10 – 16 (stadion – Vama Veche);
-OP Bacău 1 – Ghișeu exerior 3 – program de lucru: Luni – Vineri 8 – 16 (Narcisa);
-OP Bacău 8 – program de lucru: Luni – Vineri 8 – 17 (Mioriței);
-OP Bacău 9 – program de lucru: Luni – Vineri 8 – 18 (Energiei);
-OP Bacău 11 – program de lucru: Luni – Vineri 9 – 17 (Aprodu Purice).
Pentru plata la oficiile poștale, nu se percepe comision. Taxele și impozitele locale se pot plăti și online, prin ghiseul.ro. Sistemul nu este încă funcțional, noile taxe vor fi implementate în zilele următoare.
Mihai S. a zis
Nu are legatura cu acest subiect, dar cu altul discutat intens anterior.
”Locuitorii din București plătesc 11,7 lei de persoană salubrizarea.
În municipiul Cluj-Napoca, tariful este de 10,93 de lei de persoană. Deși în fundamentarea proiectului de hotărâre de Consiliu Local tariful plătit de o persoană fizică pe lună s-a majorat scriptic de la 10,93 la peste 14 lei, pe facturile fiecăruia va apărea prețul vechi, ca urmare a subvenției acordate de la bugetul local.
Brașovenii plătesc 14,17 de persoană salubrizarea.
În județul Timiș, salubrizarea îi costă pe locuitori 12,42 lei cu TVA de persoană, tarif stabilit în iunie 2020 pentru localităţile care aparţin Zonei 1 a judeţului, adică Becicherecu Mic, Biled, Bucovăţ, Cărpiniş, Cenei, Checea, Dudeştii Noi, Dumbrăviţa, Fibiş, Foeni, Ghiroda, Giarmata, Giroc, Giulvăz, Iecea Mare, Maşloc, Moşniţa Nouă, Orţisoara, Otelec, Parţa, Peciu Nou, Pişchia, Remetea Mare, Satchinez, Săcălaz, Sânandrei, Sânmihaiu Român, Şag, Şandra, Timişoara, Uivar și Variaş.
În Iași, un locuitor al orașului plătea 14,59 lei salubrizarea, dar s-a majorat la 18,09 lei de persoană. Două persoane plătesc în Iași, de la 1 ianuarie, 30,96 față de 25,03 lei. Trei persoane – 42,49, față de 34,40 lei; 4 persoane plătesc 51,53 față de 35,04, iar cei care sunt peste 4 în gospodărie plătesc 57,99 lei pe lună față de 46,92 lei pe lună, toate prețurile fiind cu TVA inclus. Hotărârea privind majorarea tarifului a fost aprobată la sfârșitul lunii noiembrie 2020.
Un alt municipiu din Ardeal, Oradea, are un tarif la salubrizare de 11,60 lei pentru o persoană, stabilit la 1 ianuarie 2020, când prețul a crescut cu 7,63%.
Cetățenii care locuiesc la bloc în Craiova plătesc 7 lei de persoană, iar Consiliul Local Galaţi a aprobat, în şedinţa din 26 iunie 2019, două hotărâri care modifică taxa specială de habitat (taxa de salubritate), precum şi tarifele practicate de Serviciul Public Ecosal privind colectarea deşeurilor (gunoiului). În acest context, de la 1 iulie 2019, taxa specială de habitat a crescut la 90,27 de lei/an/ persoană, faţă de 86 de lei/an/ persoană, adică mai puțin de 10 lei de persoană pe lună.
În Baia Mare, de la 7 lei pe lună se dorește scumpirea cu 57%, astfel că s-ar putea ajunge la 11 lei / lună / persoană.
În Alba Iulia, cetățenii plătesc, din august 2019, de când s-a schimbat operatorul, un tarif de colectare a gunoiului de 9,97 lei/persoană fizică, respectiv 166,33 lei/mc (139,77 lei/mc, fără TVA). În cazul persoanelor fizice, aplicarea tarifului s-a schimbat: nu va mai fi aplicat luând în considerare numărul persoanelor din gospodărie, ci numărul de pubele. Astfel, prețurile pornesc de la 26,16 lei per pubelă de 60 de litri și ajung la 1.209,42 lei pentru un container de 1.100 de litri.
marius a zis
La Bucuresti, cel putin Sect 1, nu se plateste salubrizarea. Dar in afara de ghena blocului nu sunt tomberoane, decat cele pt carton, sticla si metal
Mihai S. a zis
La comentariul anterior, sursa: Mediafax
Melcul Atomic a zis
Ce nu intelegi domnule? Aia nu au primar un brailean……..Ai fost vreodata la Braila ? Am incheiat pledoaria……
Mihai S. a zis
Melcule, mai lasa-ma cu Braila. Un primar daca are idei bune, face treaba, stie ce sa prioritizeze, sa controleze subunitatile primariei privind scurgerea de bani, sa fie gospodar intr-un cuvant poate sa vina si de pe luna. Ce, daca Necula este bacauan a facut vreun rahat?
Nu conteaza daca cel care detine o functie e bastinas sau nu, conteaza DOAR caracterul si dorinta/vointa de a face lucruri corecte, adica de a fi cinstit si corect cu locuitorii orasului.