Alimentele de bază s-au scumpit începînd de ieri. Ouăle au acum prețuri de 2.200 – 2.300 de lei bucata, față de 2.000 – 2.100 de lei. Salturile de preț au afectat toată gama produselor din carne, de la produsele tranșate pînă la preparate și subproduse. Procentual, creșterile se apropie pe toată linia de 10%. În hala Pieței Centrale sau în Piața Sud din Bacău, creșterile sînt de ordinul a 10 – 20.000 de lei pe kilogram. Carnea de porc cu os mai are încă prețuri de 75.000 – 85.000 de lei/kg, dar sortimentele fără os, pulpa sau ceafa, au urcat la 110.000 – 140.000 de lei/kg. Cît despre preparate, acestea s-au scumpit cu 5.000 – 20.000 de lei/kg. Vînzătorii unor raioane de mezeluri ne-au spus că ce nu este majorat provine din stocuri care n-au fost epuizate, dar mărfurile proaspete sosesc au prețurile mărite. Doar produsele lactate mai rezistă, însă sezonul creșterii prețului la lapte este abia la început. „Majorările erau inevitabile și vor continua. Furajele nu se vor ieftini, așa că presiunea pe prețuri va continua”, a declarat vicepreședintele Agricolei International Bacău, Grigore Horoi. (Gabriela PASCU)
Lasă un răspuns