În câteva zile, încep lucrările de asfaltare a DN2G Bacău – Moinești. Anunțul a fost făcut de europarlamentarul ales Dragoș Benea, președintele PSD Bacău. El a făcut și o trecere în revistă a lucrărilor care vizează infrastructura județului Bacău.
Ca o consecință a mandatului de ministru al Transporturilor deținut anul trecut de deputatul Lucian Șova, CNAIR a programat în 2019 lucrări pe drumurile Adjud – Podu Turcului – limita cu județul Vaslui (30 km) și Onești – Poiana Sărată (40 km), după ce, în 2018, s-a asfaltat tronsonul Bacău – Onești. CNAIR a asfaltat în 2018 și DN Bacău – Vaslui, iar Primăria Bacău a asfaltat Calea Bârladului.
Europarlamentarul ales Dragoș Benea a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că și DN 2G Bacău – Moinești (42 de km) va fi asfaltat intergral în această vară, iar lucrările vor începe până pe 1 iulie 2019. A fost o investiție promisă de social-democrați și e o consecință a perioadei cât deputatul Lucian Șova a fost ministru al Transporturilor, a subliniat Benea.
„Băcăuanii, moineștenii, cei din Mărgineni, Scorțeni, Ardeoani, Măgirești trebuie să știe că, din septembrie, vor circula pe asfalt nou pe această rută. Se va asfalta și porțiunea dintre Moinești și Comănești”, a informat liderul PSD Bacău.
Potrivit președintelui organizației județene PSD, „e vizibilă o creștere de viteză a Consiliului Județean, comparativ cu 2018”.
Săptămâna viitoare, Consiliul Județean Bacău va semna două contracte pentru drumuri județene, pe PNDL, în comuna Poduri și în orașul Dărmănești, în zona barajului de la Valea Uzului, pe o lungime de aproximativ 7 km. Drumul străbate formațiunea muntoasă a Nemirei, traseul fiind – pe cea mai mare parte a acestuia -, în imediata vecinătate a râului Uz și face legătura cu județul Harghita.
„Aceasta este modalitatea prin care noi aducem plusvaloare acelei zone, nicidecum ce s-a întâmplat în ultima perioadă. DJ 123 (limita judeţ Harghita – Valea Uzului – Dărmăneşti – DN 12A – n.n) poate crește potențialul turistic al zonei și va intra în execuție încă din acest an”, a declarat Benea.
„Toate acestea sunt provocări de care noi înțelegem să ne ținem în continuare și să demonstrăm oamenilor care ne-au votat și care nu ne-au votat că ne ținem de cuvânt și nu abandonăm niciun obiectiv. Să nu uităm nici Aeroportul Bacău, care a fost, este și va fi modernizat din fonduri europene”, a mai subliniat europarlamentarul ales.
De asemenea, Spitalul Județean de Urgență va lansa licitația pentru modernizarea Urgențelor și va depune autorizația de construire pentru modernizarea, prin Compania Națională de Investiții, a clădirii vechi a spitalului.
Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău, a precizat că în acest moment, în județ, se investesc în drumuri fonduri proprii ale CJ, de la PNDL, Compania Națională de Investiții, POR și AFIR.
Drumul interjudețean Bacău – Neamț, din zona de est, a fost împărțit în trei loturi. Pentru lotul 2 (de la Secuieni, din DN2F, la Izvoru Berheciului) și lotul 3 (Izvorul Berheciului, toată Valea Zeletinului, Podu Turcului, până la limita județului Vrancea) urmează semnarea contractelor de proiectare și execuție.
S-au mai semnat contractele pentru modernizarea DJ de la Horgești, Filipești, Motoșeni – Stănișești. Licitația DJ de la Corbasca a fost contestată.
Licitația pentru DJ 119, de la Răcăciuni, este în faza de evaluare. Pentru drumul de la Lipova, se va da ordinul de începere a lucrărilor în scurt timp. CJ a preluat un segment de drum până la Mănăstirea Răchitoasa, urmează să se dea ordinul de începere a lucrărilor.
Brațul vestic al centurii Bacăului va fi gata în 2019
Dragoș Benea a mai informat că ritmul lucrărilor pe șantierul șoselei ocolitoare a Bacăului este „susținut”, fapt constatat pe teren și de deputatul Lucian Șova, fost ministru al Transporturilor. Brațul vestic, cel care pleacă de la Nicolae Bălcescu și se oprește la Luizi Călugăra va avea asfalt până la finalul acestui an.
La Insula de Agrement se lucrează „foc continuu”, a mai spus Benea, deși condițiile meteo nu au fost un „aliat” pentru aceste două obiective. Se lucrează și la podul peste Trotuș, de la Onești.
Bunicuta a zis
Foarte bine! Crapa Palaru’ de invidie! Sigur isi pune postaci care sa-si exprime vesnica nemultumire.
david a zis
De ce nu s-a facut pana acum? La al catelea mandat sunteti? Cand trebuia finalizata soseaua de centura? Sa vii inainte de alegeri si sa te dai mare ca iti faci treaba pt care esti platit din banii tuturor asta inseamna tupeu de PSD-ist.
N a zis
1. Bine ca se mai asfalteaza pe ici pe colo prin judet, doar ca ma tem ca drumurile din oras vor ramane cele mai bune de caruta, cu gauri, denivelari si hartoape, de sa-ti rupi gatul nu alta. Si vorbesc de E85, care trece prin oras, pe care trec zilnic mii de masini grele, printre blocuri zguduite intruna, ca la cutremur! Se pare ca punem in practica un mai vechi deziderat comunist – sa facem satul ca un oras si orasul ca un sat, sa fie egalitate! Nu glumesc, mai tineti minte zonele verzi din spatele blocurilor cu cepe si morcovi pusi de locatari? Doar asta ne mai lipseste, apoi putem spune: Bine ati venit in satul Bacau!
2. Bratul estic al centurii e mult mai important! Si mai lung, dar el va prelua majoritatea traficului greu. Grabiti-l pe ala!
Bucur a zis
Pentru un amărât de drum de 5 km – dj 119 Racaciuni, mai exact de la Gheorghe Doja la Ciucani – ce trebuia asfaltat de 15 ani, mergem pe hârtoape cu șanțurile de peste jumatate de metru pe mijlocul drumului sau ocolim 20 km, pentru a ajunge la E85. Sunteți încă la evaluare, rușine!!!
RUSU VALERIA a zis
ASA DA ! CAT MAI MULTE REALIZARI !
POPA DRAGOS a zis
DAR CU MIZERIA DINTRE BLOCURI DE LA TOMBEROANE CE FACETI?
DAR CU LOCURILE DE PARCARE ?
SAU CU GARDURILE SI IARBA CE ASTEAPTA SA SE USUCE DECIT SA FIE TUNSE.
CU POMII CARE SUNT LA UN PAS SA SE RUPA LA PRIMA VIJELIE MAI SERIOASA,
DA DE ACESTE PROBLEME NU VORBITI SI VINENTELES NU LUATI MASURI.
ana a zis
da nu mai bine sa mai asfalteze nimic? ca vad ca va pute si asta. natie de prosti vesnic nemultumiti de tot si de toate.