• de cînd o infirmieră a făcut o plîngere împotriva doctoriței Lămășanu, șefa acestei secții, cum că i-ar fi luat o mie de dolari și nu i-a ajutat fata să treacă un examen de asistenți, situația este foarte tensionată, iar acest lucru dăunează actului medical • doctorul Leonard Roșu, directorul spitalului, vrea să discute cu toată lumea, ca să detensioneze situația
Conducerea Spitalului Județean Bacău a decis să pună capăt animozităților care macină de mai mult timp activitatea serviciului de Urgențe. Neînțelegerile dintre personalul acestui sector au apărut de mai mult timp și au ajuns pînă la urechile șefilor spitalului. Punctul culminant a fost atins de plîngerea de luare de mită făcută de infirmiera Maria Grozea împotriva medicului Elena Lămășanu, șeful serviciului Urgențe. Înfirmiera Maria Grozea este nemulțumită că doctorița Lămășanu nu mai vrea să-i dea cei 1.000 de dolari pe care infirmiera susține i-ar fi dat pentru a o ajuta pe fiica ei să ocupe postul de asistent în cadrul aceleiași secții.
În plîngerea făcută la poliție, femeia spune că doctorița a luat banii, însă fiica sa nu a luat concursul și vrea să-și recupereze „investiția”. „Am convocat o întîlnire cu personalul acestei secții pentru a lămuri lucrurile și a aplana aceste divergențe. Vreau ca toată lumea să-și spună punctul de vedere, să discutăm și să rezolvăm toate problemele care există, pentru ca lucrurile să reintre în normalitate”, ne-a declarat doctorul Leonard Roșu, directorul Spitalului Județean Bacău. El a mai spus că, în cazul în care lucrurile nu se vor rezolva în urma discuțiilor, este foarte hotărît să treacă la măsuri mai drastice, cum ar fi sancționarea celor care fac probleme în colectiv. „Această situație nu mai poate fi tolerată. Plaja sancțiunilor merge de la mustrări și reținerea din salariu pînă la desfacerea contractului colectiv de muncă. Vom vedea ce măsuri coercitive vom lua după ce vom analiza situația”, a mai spus directorul Roșu.
Potrivit doctorului Roșu, discuțiile dintre personalul medico- sanitar de secția de Urgențe au apărut deoarece aici colectivul este mai dezbinat decît în alte sectoare din spital. Acest lucru se datorează faptului că în spital nu există specialiști în urgențe medico – chirurgicale, iar doctorii care lucrează la acest serviciu sînt în permanent dute-vino. (Costinela BREAHNĂ)
Lasă un răspuns