Sediul BCR din Bacău, de pe strada 9 Mai, a fost scos la vânzare pentru aproximativ 1,7 milioane de euro, scrie adevarul.ro. Primăria Bacău a vrut la un moment dat să cumpere clădirea, însă a preferat până la urmă să stea în chirie la fostul sediu al SIF.
În urmă cu patru ani, au existat tatonări cu Primăria Bacău pentru achiziționarea acestui imobil construit între anii 1991- 1993.
„Clădire de birouri, situată în municipiul Bacău, formată din două corpuri principale cu regim de înălțime S+P+2E, doua constructii anexe cu regim de înaltime, parter și terenul aferent, teren asupra căruia proprietarul clădirii detine un drept de concesiune și închiriere (suprafata totală teren 3323 mp din care suprafața de 2526 mp, concesionată de Primăria Municipiului Bacău iar diferența închiriată/concesionată de la diverse persoane fizice). Tranzacția de vânzare a acestei proprietăți implică și închirierea unei suprafețe către actualul proprietar”, se arată într-un anunț pe un site de imobiliare.
Faptul că proprietatea BCR, membră a Erste Grup, este de vânzare a fost confirmat și de angajat al Cerved Property Services, care are spre vânzare mai multe proprietăți în România.
Suprafața construită a sediului central BCR este de 4.832 de metri pătrați iar prețul de vânzare al unui metru pătrat util este de 440,1 euro, ceea ce face ca prețul final pentru achiziționarea acestei proprietăți să fie de 1.775.800 euro.
Clădirea a fost dorită de Primăria Bacău
Printre cei interesați de imobilul BCR s-a numărat și Primăria Bacău, care însă a preferat în cele din urmă sediul SIF Moldova. În urmă cu patru ani, Banca Comercială Română a trimis o adresă către Primăria Bacău, de prezentare a imobilului central, în vederea vânzării. Consiliul Local Bacău a aprobat demararea demersurilor pentru achiziționarea imobilului, dar inițiativa a eșuat.
Prețul de vânzare a clădirii BCR este cât chiria pe care o va plăti Primăria Bacău în Casa Albastră, în doi ani și jumătate.
Gogu a zis
Trebuie sa fi banca sa poti plati intretinerea la acest imobil gol in mijloc!
Până când a zis
Tare di tăt! Suntem luati de prosti. In cazul asta nu e mai bun un referemdum sa dam golanii afara. Deja se trece linia rosie
zicsiio a zis
Poate are un motiv ala care te ia..
Cazacu Costică a zis
Chiar ne cred proști
Le nationalizam
Nu le cumpărăm
veteranul a zis
Nu le nationalizam pentru ca se supara si pleca. Realitatea e ca plecarea acestora si al altora ca ei reprezinta o mare problema, in conditiile in care depindem total de capitalul strain. Noi nu mai in stare sa ne legam sireturile la pantofi, darmite sa mai avem si intiative economice, asa de capul nostru si nestruniti de nimeni din afara. Suntem total depedenti de ce vine de afara, inclusiv la capitolul haleala, ceea ce e de mare rahat. Am ajuns niste nepunticiosi, oricat ar nega tinerii hastagisti si useristi de pe plaiurile noastre,
Dorin a zis
Daca primaria plateste 35.000 EUR / luna chirie (adica 420.000 EUR / an), iar cladirea BCR costa 1.700.000 EUR, asta inseamna ca pretul de vanzare al cladirii e cat chiria pe aproape 4 ani, nu 2,5 ani cum scrie in articol. Sau imi scapa vreun detaliu?
Lili a zis
Această clădire ar fi minunat să fie cumpărată de consiliul județen să facă bibliotecă. Tot se laudă consiliul că are banii de construcția unui nou muzeu, de reabilitarea clădirilor. Ar fi minunat , e tot în centru și nu ar mai trebui schimbata destinația cladirii care a fost construită în anul 1992 special pentru muzeu. Primăria nu are banii, nu are specialiști, nu lucrează pentru cetățeni ci pentru interesele proprii, în schimb consiliul județean are banii necesari ( să nu uităm de minunată construcție a Parcului Atletic care o să fie gata în anul 2024), are cei mai buni specialiști și lucrează numai în interesul cetățenilor .