Bărbatul din Târgul Neamt, care și-a ucis fiica de 5 ani și soția, originară din Buhuși, a fost condamnat, definitiv, la închisoare pe viață de judecătorii Curții de Apel Bacău. Crima s-a petrecut acum 17 ani.
După ce au divorţat, femeia s-a mutat cu fetița la locuinţa părinţilor săi, în oraşul Buhuşi, judeţul Bacău. În anul 2006, cele două au dispărut, însă rudele au anunţat Poliţia după doi ani, crezând că acestea au plecat în Italia.
Poliţiştii au deschis o anchetă soldată 15 ani mai târziu cu percheziţii la domiciliul bărbatului din Târgu-Neamţ. Anul acesta în aprilie, Tribunalul Neamț l-a condamnat, de asemenea, la închisoare pe viață, însă sentința nu era una definitivă.
Pe 11 septembrie, judecătorii de la Curtea de Apel Bacău au respins ca nefondat apelul lui Arhip Antonio Ilie și au menținut decizia Tribunalului Neamț prin se stabilise detenție pe viață: „Respinge, ca nefondat, apelul declarat de inculpatul Arhip Antonio Ilie împotriva sentinţei penale nr. 54/P din 21.04.2023, pronunţată de Tribunalul Neamţ în soluţionarea dosarului penal nr.1886/103/2022. Conform art.422 Cod procedură penală coroborat cu art.424 alin.3 Cod procedură penală și cu aplicarea art.72 Cod penal, scade în continuare, din cuantumul pedepsei principale aplicate inculpatului, durata arestării preventive începând cu data pronunțării sentinței penale apelate, 21.04.2023 și până la zi. Definitivă”, conform deciziei instanței din 11 septembrie, citată de zch.ro.
VRINCEANU SINICA a zis
„ în soluţionarea dosarului penal nr.1886/103/2022. Conform art.422 Cod procedură penală coroborat cu art.424 alin.3 Cod procedură penală și cu aplicarea art.72 Cod penal, scade în continuare, din cuantumul pedepsei principale aplicate inculpatului, durata arestării preventive începând cu data pronunțării sentinței penale apelate, 21.04.2023 și până la zi”
art. 55 Cod Penal
„Cel condamnat la pedeapsa detenţiunii pe viaţă poate fi liberat condiţionat după executarea efectivă a 20 de ani de detenţiune, dacă este stăruitor în muncă, disciplinat şi dă dovezi temeinice de îndreptare, ţinându-se seama şi de antecedentele sale penale.
Condamnatul trecut de vârsta de 60 de ani pentru bărbaţi şi de 55 de ani pentru femei poate fi liberat condiţionat după executarea efectivă a 15 ani de detenţiune, dacă sunt îndeplinite şi celelalte condiţii prevăzute în alin. 1.”
Daca era casatorit si avea fetita de 5 ani in urma cu 17 ani, cel mai probabil e trecut de 45 de ani, are poate in jur de 50. Un an l-o fi stat deja, deci iese in vreo 14 ani.