Plantele tale din grădină au nevoie de atenție și îngrijire de-a lungul întregului an, nu doar în anumite perioade. În fapt, tratamentul plantelor de grădină va începe cu mult timp înainte, încă din stadiul de răsaduri. Pentru că, în acel moment va trebui să verifici care este starea lor și dacă nu cumva există probleme legate de rădăcini.
Asigură-te că rădăcinile sunt sănătoase, nu sunt deteriorate sau există insecte dăunătoare pe acestea, astfel încât să poți răsădi niște plante care beneficiază de potențialul maxim de dezvoltare. Citește în continuare pentru a afla care sunt recomandările și sfaturile specialiștilor pentru ca plantele din grădină să ajungă la maturite.
Alege plantele potrivite solului din grădina ta!
Chiar dacă îți dorești să plantezi tot felul de plante în grădina ta este mult mai important să optezi pentru cele care sunt potrivite solului. Informează-te în legătură cu solul și discuta cu grădinarii de la care îți procuri plantele pentru a te sfătui care sunt cele mai bune opțiuni pentru grădina ta. O altă recomandare este de a te orienta către plante care manifestă un nivel mai ridicat de rezistență la acțiunile dăunătorilor obișnuiți în zona în care se află localizată grădina.
Învață cum să-ți protejezi plantele în funcție de anotimp!
Fiecare plantă se comportă diferit raportat la un anumit sezon. De aceea, nu le planta doar de dragul de a avea varietate în grădina, ci realizează acesta acțiune într-un mod cât mai științific. Informează-te dacă plantele tale trebuie protejate împotriva razelor solare și cum le afectează evoluția factorii externi. De exemplu, dacă plantezi azalee într-un loc cu mult soare, șansele că plantele să se dezvolte așa cum trebuie sunt foarte mici, pentru că este o plantă care preferă să crească la umbră. Îi poți crea un spațiu umbros, astfel încât să crească frumos și să nu fie atacată de insecte și dăunători.
Execută operațiunile necesare bunei creșteri a plantelor la momentul oportun!
Fertilizarea, udatul platelor, curățarea de frunzele care sunt deteriorate, dezinfecția în cazul apariției insectelor și dăunătorilor, precum și tăierea părților afectate de diverse probleme sunt acțiuni pe care trebuie să le execuți exact atunci când este momentul, nici mai devreme, nici mai târziu. Contează foarte mult și modul de execuție; de exemplu, în cazul udării plantelor este de evitat folosirea pulverizării apei cu ajutorul unui furtun obișnuit, fiind recomandată folosirea unui mini sistem de irigare și aspersoare.
Aglomerarea plantelor trebuie evitată pe cât de mult posibil!
Fiecare plantă își creează un mediu al ei pe o anumită distanță, în care umiditatea va juca un rol foarte important. Atunci când spațiul este aglomerat, plantele nu se vor dezvolta uniform, ci în funcție de capacitatea de adaptare la nevoile de lumină, nutrienți și apă. În plus, umiditatea crescută va favoriza apariția făinarii la plante și deteriorarea rapidă a acestora. Măsurarea umidității este o operațiune absolut necesară atunci când vrei ca plantele din grădina ta să se dezvolte corespunzător.
Plantele tale pot crește așa cum trebuie și te pot bucura atât din punct de vedere vizual, cât și olfactiv. Asigură-te doar că le îngrijești în mod corespunzător și vei avea o grădină care să îți ofere satisfacții pentru un an întreg!
Lasă un răspuns