SOMA și ADIS Bacău derulează în această vacanță de vară un proiect special: „Atelier de reciclare creativă”, dedicat copiilor mari și mici, dar și adulților.
De-a lungul zilelor de vacanță, pe pagina de Facebook SOMA Salubrizare – Zona Bacău vor fi publicate mici proiecte prin care deșeurile reciclabile (tuburi de hârtie, PET-uri, capace, borcane etc.) se pot transforma în obiecte utile. Cu siguranță, și cei mici și cei mari vor fi mândri să vadă ce minunății pot ieși din mâinilor lor, cu puțină creativitate.
„Anul școlar care s-a încheiat a venit cu o mulțime de noutăți pentru cei mici și ne bucurăm că am ajuns și noi la mulți dintre ei și sperăm că informațiile primite de la noi sunt aplicate acum mai mult ca niciodată, atât acasă, cât și prin locurile noi unde merg; sperăm că sunt în continuare mici super-eroi care îi învață pe cei din jur cum se colectează corect deșeurile pentru a fi reciclate.
Tocmai pentru că timp si voie bună cei mici au din plin în această perioadă, ne-am gândit că ar fi interesant să își dezvolte calitățile creative și în vacanță, motiv pentru care lansăm o serie de activități de reciclare creative pe care le pot face atât acasă cu părinții sau frații, cât și afară împreună cu prietenii. Fiți cu ochii pe noi zilele acestea!”, transmite SOMA Bacău.
Iată mai jos două exemple de obiecte realizate din materiale reciclabile.
Cum să faci un suport de creioane
Copiii au multe creioane, carioci și pixuri, iar încă un suport pentru ele ar fi util. Pentru a-l face mai atractiv, echipa SOMA Bacău propune un astfel de suport sub forma unui dinozaur, realizat din tuburile rămase de la hârtia igienică sau de la rolele de prosoape de hârtie.
Obiecte necesare: 3 tuburi de hârtie igienică/ prosoape de bucătărie; o coală mică de carton (sau un carton drept de la o cutie de cereale de exemplu); foarfecă; lipici; creioane colorate.
Mod de lucru:
- tăiem din carton un dreptunghi pe care să ne încapă să lipim cele 3 tuburi de hârtie;
- decupăm din carton capul, aripioarele, picioarele și coada dragonului (lăsăm în comentarii niște modele care să vă fie de folos);
- le colorăm după preferințe;
- le lipim de tuburile de hârtie și putem să colorăm tot suportul în culorile preferate.
Cum să faci ghivece din PET-uri
Următorul proiect pe care vi-l propune echipa SOMA Bacău este cât se poate de simplu și la îndemâna oricui de realizat: ghivece pentru plante din PET-uri. „Celebrul PET pe care, din păcate, îl întâlnim peste tot în ziua de astăzi, poate primi o viață nouă chiar la voi acasă” – SOMA Bacău.
Obiecte necesare: PET-uri; capace de PET-uri; guașe și penson.
Mod de lucru:
- tăiem PET-urile de la jumătate (dacă vrem să fim creativi le vom lăsa niște urechiușe/ folosim capacele pentru ochi);
- le colorăm după preferință (pot fi simple, sau putem să dăm frâu liber imaginației și să îi surpindem pe cei dragi cu un ghiveci ce seamănă cu animăluțul lor preferat);
- punem pământ;
- plantăm o plantă micuță;
- udăm și îi oferim iubire.
„Suntem de părere că aceste ghivece realizate din materiale reciclate pot fi un cadou drăguț pentru cei apropiați și prin intermediul lor nu vă arătați doar afecțiunea față de persoana care le primește, ci mai important, vă arătați aprecierea față de Planeta noastră care merită din plin toată recunoștința noastră pentru tot ceea ne oferă zilnic. Spor de reciclat creativ și vă așteptăm să ne lăsați în comentarii proiectele voastre”, transmite echipa SOMA Bacău.
Lasă un răspuns