Viceprimarul Liviu Miroșeanu anunță soluții pentru antreprenorii cu activități în imobilele cu risc seismic și precizează că acestea „implică seriozitate și responsabilitate din partea acestora”.
„Tot ceea ce au de făcut este să completeze o declarație pe propria răspundere că în spațiile pe care le dețin sau pentru care plătesc chirie nu vor exista mai mult de 50 de persoane. De asemenea, fiecărui client, indiferent de natura activității, trebuie să îi revină un spațiu de 4 metri pătrați. Dacă aceste condiții sunt îndeplinite, activitatea poate continua”, a detaliat edilul.
Proiectul care le permite agenților economici să-și continue activitățile în imobilele cu risc seismic se va dezbate în ședința Consiliul Local Bacău de miercuri, 31 ianuarie 2024.
Ionică a zis
Sigur.:: și la un eventual cutremur …cine plătește daune?
Branzoi a zis
Brăileanul ,care este !
Bogdan a zis
Ce legătură este între cerințele ISU și seism? Iar au găsit guvernanții o măsură în care să se spele pe mâini.
veteranul a zis
Proprietarii vor da o declaratie in care vor scrie ca nu va fi cutremur in urmatorii o suta de ani. Nimic mai simplu si mai eficient. Oare cat de prosti ne cred autoritatile astea de doi bani? In loc sa se treaca la consolidarea cladirilor in cauza, se vine cu hartii acoperitoare care sa le scape fundul de bataie ! Patetic!
BOGDAN a zis
1. ” aglomerări de persoane — prezența simultană a cel puțin 50 de persoane într-o încăpere, respectiv 25 de persoane în cazul clădirilor având destinația de lăcaș de cult, fiecăreia dintre
acestea revenindu-i o arie de pardoseală mai mică de 4 mp”
2. Clasa de risc seismic RsI, din care fac parte clădirile cu susceptibilitate de prăbușire, totală sau parțială, la acțiunea cutremurului de proiectare corespunzător stării-limită ultime.
3. Deci daca la cladirile cu functiuni comerciale la parter si locuinte la etaj se respecta pct.1 la cladirile cu RsI conform pct.2 se poate prabusii total sau partial!!! Ce facem cu locatarii de la etaje sau chiar cei de la parter?
radu a zis
Nu inteleg de ce trebuie ca autoritatile sa consolideze cladirile unor entitati private.
Am inteles ca asa zice legea, nu spun ca ar fi ilegala aceasta consolidare de catre autoritati, insa intreb de ce nu vine primaria sa-mi schimbe si mie acoperisul sau sa-mi faca gardul…
Intr-o societate care e cu dreapta-n gura din sculare in culcare nu ma asteptam la aceasta apetenta de pomana si masuri comuniste de acest fel.
Bogdan a zis
Citiți Ordonanța 20/1994 actualizată și veți vedea care sunt condițiile de consolidare!!!
next a zis
Să înțelegem, moneda se bate pentru spațiile comerciale situate la parterul blocurilor de pe Calea Mărășești. O parte dintre aceste spații au fost primite moca de către anumite persoane, așa zișii revoluționari .
„Onorabilele” persoane au mai beneficiat ori mai primesc încă și alte daruri, cum sunt:
– prioritate în asigurarea unei locuinţe din fondul disponibil de locuinţe sociale, în localitatea de domiciliu.
– acordarea unei subvenţii de stat egale cu 50% din dobânda aferentă unui credit bancar de până la 20.000 de euro, contractat pentru cumpărarea sau construirea unei locuinţe în localitatea de domiciliu.
– cumpărarea sau închirierea cu prioritate, fără licitație, din fondul de stat a unui spațiu comercial ori de prestări de servicii corespunzător, cu o suprafață utilă de până la 100 mp ori închirierea cu prioritate, fără licitație, a unei suprafețe de teren de până la 100 mp din domeniul public pentru construirea unui spațiu comercial sau de prestări de servicii;
– atribuirea în proprietate a 10.000 mp de teren în extravilan și 500 mp de teren în intravilan ;
– scutirea de la plata taxelor și impozitelor pentru o locuință și terenul aferent acesteia, pentru un autoturism și mototriciclu;
-transportul urban gratuit cu mijloacele de transport în comun și călătorii gratuite pe calea ferată, la clasa I, precum și călătorii gratuite dus-întors până în localitatea reședință de județ, cu mijloace de transport în comun;
– pensionarea cu 5 ani înainte de împlinirea vârstei standard, prevăzută de lege;
-acordarea unei indemnizații lunare, adăugată la pensia pentru limită de vârstă, echivalentă cu un coeficient de 0,6.
Aceste drepturi acordate nu sunt considerate venituri, nu se impozitează și nu afectează acordarea altor drepturi.