Peste 30 de elevi de gimnaziu și liceu de la Colegiul Național de Artă „George Apostu” din Bacău ne vor reprezenta în acest an județul la Olimpiadele Naționale de Interpretare Vocală, Instrumentală și Studii Teoretice, Coregrafie și de Artă Vizuală, Arhitectură și Istoria Artelor. Loturile de olimpici calificați la naționale au fost prezentate joi, în conferință de presă, de către conducerea unității de învățământ, aducându-se totodată, în cadru deschis, în sala de festivități din liceu, recunoaștere tuturor premianților la etapele județene ale concursurilor. Astfel, lotul care va reprezenta Bacăul la Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală clasele III-VIII cuprinde nu mai puțin de 12 elevi de clasele V-VIII de la Colegiul de Artă, la secțiunile Pian, Percuție, Violoncel, Flaut și Chitară, în timp ce, la categoria liceu, pentru Olimpiada Națională de Interpretare Vocală, Instrumentală și Studii Teoretice, s-au calificat opt elevi la secțiunile Pian, Clarinet, Oboi, TSD (Teorie, Solfegiu, Dicteu), Flaut, Percuție și Canto clasic. La Coregrafie ne vor reprezenta doi elevi de clasa a VII-a, trei de clasa a VIII-a și doi de clasa a IX-a. Cu punctaje maxime s-au calificat opt elevi de liceu și la OIimpiada de Artă Vizuală, Arhitectură și Istoria Artelor, pentru secțiunile Grafică, Sculptură, Artă monumentală, Arhitectură și Istoria Artei.
Cei mai mulți dintre finaliști nu sunt la prima experiență de gen, pe parcursul anilor unii dintre ei reușind să se remarce inclusiv la naționale, nu doar să se califice. „Am venit până acum de la naționale cu trei premii II și un premiu III – ne-a spus Octavian Dan Chirilă, clasa a XI-a la Colegiul de Artă, calificat la națională și în acest an, la interpretare instrumentală, flaut – și am toate motivele să sper că anul acesta o să iau premiul I. Am ales să studiez flautul după ce, când am intrat în clasa a VII-a, am fost la un concert la Filarmonică. Întâmplător, – ne-a mărturisit olimpicul aflat la clasa profesorului Dorel Baicu – era un concert pentru flaut solo. Mi-a placut mult de tot, astfel că m-am hotărât să studiez acest instrument”.
Foarte degajați și încrezători în ei înșiși s-au arătat a fi, de altfel, toți olimpicii de la Colegiul Național de Artă „George Apostu”, pasiunea pentru ceea ce fac și munca depusă prin susținerea cadrelor didactice, precum și experiențele dobândite în anii anteriori la astfel de competiții, întărindu-le speranța că se vor întoarce, în acest an, de la olimpiade cu rezultate excelente.
Lasă un răspuns