Conducerea Spitalului Municipal de Urgență din Moinești are planuri mari pentru viitorul apropiat. Un proiect deja aprobat de Compania de Investiții este extinderea spațiilor de spitalizare. Cu 4,3 milioane de lei, cât va costa, se vor face 4 noi cabinete, un compartiment de spitalizare de zi cu 20 de paturi, iar asistența medicală va fi oferită de o echipă interdisciplinară care va avea la dispoziție aparatură performantă, nouă.
Tot pentru extindere este propus și blocul materno-infantil. Potrivit documentelor premergătoare fazelor de proiectare, investiția nu va fi mică, ci va depăși 40 de milioane de lei. Cu acești bani, dacă vor fi identificați în bugetul de stat, cel local și din alte surse, se va construi un nou corp de clădire, de 3.500 mp în cadrul spitalului și va cuprinde secţiile Pediatrie, Obstetrică – Ginecologie, ATI și Laborator clinic și spații administrative. De asemenea, va fi construit un nou heliport pentru elicopterele SMURD, deasupra clădirii.
Alte două proiecte mari vizează accesul pacienților din zonă, respectiv din județele Bacău, Vaslui și Neamț la servicii de calitate prin dotarea compartimentului de Primiri Urgențe dar și Ambulatoriului cu aparatură nouă, modernă. Cele două proiecte se fac cu bani europeni, valoarea lor totală fiind de 13,5 milioane de euro, cofinanțările fiind asigurate, într-o proporție mică din fondurile spitalului și ale Primăriei Moinești. Se va înlocui astfel aparatura uzată moral și fizic.
În cadrului primului proiect se va face decontarea de echipamente achiziționate pentru dotarea Compartimentului de Primire Urgente și a secțiilor / departamentelor ce deservesc activitatea din CPU (repectiv ATI si Bloc Operator), valoarea totală fiind de aproape 5 milioane de euro.
Pentru Ambulatoriu s-a depus proiectul de dotare cu 52 de echipamente medicale performante, până în finalul anului 2020, cu 8,5 milioane de euro. 95 la sută din echipamentele folosite acum sunt mai vechi de 5 ani, iar 8 la sută sunt în uz de mai bine de 10 ani. Conducerea preconizează și că, în urma tuturor investițiilor, numărul pacienților va crește cu 5 la sută. De altfel, anualvor fi furnizate peste 98.000 consultații, 16.000 cazuri spitalizări de zi și 15.000 cazuri spitalizări continue.
„Ne dorim o îmbunățățire continuă a calității serviciilor medicale, o prioritate absolută a noastră, creșterea accesului la serviciile de sănătate, satisfacerea nevoilor și așteptărilor pacienților, furnizarea de servicii medicale consistente și uniforme, cu rezultate performante, dar și îmbunătățirea sistemului de sănătate cu viteza cerută de societate”, a declarat Prof. univ. dr. Adrian Cotîrleț, managerul spitalului din Moinești.
Radu Maria a zis
Felicitari și jos pălăria!
Sunteți oameni de toată isprava sub o mana de fier !
Marius a zis
Domnului manager al spitalului și echipei sale de proiecte nu i-ar putea fi făcută o ofertă din partea Bacăului? Spitalul din Moinești este deja pe direcție bună pentru dezvoltare și modernizare. La Bacău mai este mult de muncă și ar fi nevoie de oameni care să înțeleagă finanțările pe fonduri europene.