Energia regenerabilă a schimbat rapid modul în care ne trăim viețile. Panourile solare nu mai sunt regăsite doar în filmele science fiction și sunt folosite în întreaga țară.
Energia solară este una dintre cele mai abundente resurse de pe Pământ. Este complet gratuită, însă această energie face o întreagă călătorie până a ajunge la noi.
Află mai multe despre panoul presurizat și despre serviciile care te vor ajuta să beneficiezi de cea mai bună energie solară.
Mai jos vei găsi 10 lucruri pe care nu le știai despre energia verde:
- În anul 2016, Portugalia a fost alimentată exclusiv de energia regenerabilă timp de 4 zile consecutive. Acesta a fost un record la acea dată și a inspirat multe țări să investească mai mult în surse regenerabile.
- Cel mai mare baraj hidroelectric din lume se află în China și este numit Barajul Trei Defilee. Are capacitatea de a produce 22.500 de megawați de putere, dar producția sa depinde de cantitatea de apă din râul Yangtze. Are o înălțime de 181 de metri și are o lungime de 2.225 metri.
- Cel mai mare baraj hidroelectric din SUA este Barajul Grand Coulee, care produce aproximativ 6.800 de megawați.
- Raportul din 2018 al Rețelei privind politica în domeniul energiei regenerabile pentru secolul XXI a concluzionat că utilizarea energiei în lume este împărțită în felul următor:
– 79,5% combustibili fosili
– 10,4% regenerabile moderne
– 4.1% biomasă / solară / geotermă
– 3,7% hidrogen
– 1.7% energie eoliană / solară / biomasă / geotermă / ocean
– 0,9% biocombustibili pentru transport
– 7,8% biomasă tradițională
– 2,2% energie nucleară
- Oamenii nu sunt singura specie de pe planetă care pot valorifica puterea energiei solare. Plantele utilizează aceeași energie pentru fotosinteză și, prin urmare, creează energie chimică din partea solară. Așadar, putem spune că noi copiem majoritatea ideilor din natură.
Intră pe https://www.dbsolar.ro/baterii-gel și vei găsi accesorii special concepute pentru panourile solare.
- Energia solară se deplasează la o distanță de 150 de milioane de kilometri de soare pentru a ne atinge pe Pământ. În ciuda călătoriei cu o viteză supersonică de 300.000 km / secundă, este nevoie de 8 minute și 20 de secunde pentru a ajunge la noi.
- O companie japoneză a propus planuri de a înconjura luna în celulele solare.
- Muzeul de extracție a cărbunelui din Kentucky este de fapt alimentat de energia solară.
- Boston s-a dovedit a fi locul cel mai avantajos din punct de vedere financiar pentru instalarea unui sistem solar.
- Cea mai mare fabrică de energie solară din lume se află în India. Situat în Kamuthi, Tamil Nadu, celulele solare acoperă o suprafață de 10 kilometri pătrați.
De foarte mulți ani, experții în domeniul energiei propuseseră ca punctul de inflexiune al energiei regenerabile să crească și că panourile solare vori înveli acoperișurile noastre. Acea zi nu a venit încă, dar după ce s-au făcut pași importanți în reducerea costurilor, industria energetică alternativă ocupă astăzi o poziție proeminentă în peisajul energetic al națiunii.
Utilizările moderne pentru energia curată au devenit mult mai variate decât vechii egipteni, care s-au bazat pe vânt pentru a propulsa bărcile lor de-a lungul Nilului. Deși recunoașterea în rândul investitorilor a faptului că investițiile cu energie curată sunt alegeri convingătoare este destul de recentă, este posibil ca aceste oportunități să continue să crească, deoarece sursele alternative de energie ocupă o porțiune mai mare a peisajului nostru energetic.
Putem scuti cu ușurință costuri suplimentare dacă susținem producția de energie regenerabilă, sau energie verde, așa cum mai este ea numită. În acest fel, prin plata certificatelor verzi putem promova această producție de energie regenerabilă, fără a adăuga alte costuri la factura de electricitate.
În concluzie, energia verde este soluția ideală atunci când vorbim de reducerea facturilor și reprezintă o sursă de energie nepoluantă pentru omenire.