Lucrările vor începe anul acesta, iar la licitație s-au prezentat 15 ofertanți. Constructorul va începe cu modernizarea străzilor și parcărilor adiacente, iar când se vor termina Calea Moinești și strada Energiei se va asfalta Mioriței.
Ștefan POPA
La Centrul de Afaceri și Expoziții „Mircea Cancicov” a avut loc o conferință de presă susținută de primarul Romeo Stavarache, viceprimarul Mihai Șuștac și administratorul public Leonard Pădureanu. Subiectul a fost proiectul „Reabilitarea infrastructurii urbane în zona Mioriței – 9 Mai – Vântului – Vadu Bistriței”. „Acest proiect face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al municipiului Bacău și este finanțat cu fonduri europene – a declarat primarul Romeo Stavarache. Este un proiect care vine în completarea celui deja aflat în derulare, modernizarea Căii Moinești. Acesta are o valoare de 18,8 milioane de lei”. În continuare, el a vorbit despre natura lucrărilor ce se vor executa și despre avantajele investiției. Vor fi modernizați peste 40.000 de mp de carosabil, străzi cu o lungime de 2,8 km, aproape 27.000 mp de trotuare, 16.000 mp de parcări și aproape 0,5 km de rețea de alimentare cu apă și canalizare.
Investiția va presupune o nouă suprafață carosabilă pe aceste străzi, schimbarea bordurilor, montarea de pavele pe trotuare, modernizarea parcărilor existente și construcția a 600 de noi locuri de parcare, montarea unor conducte de apă și canalizare pe strada Vântului deoarece nu există în prezent, refacerea iluminatului stradal, inclusiv în locurile de parcare, și noi alveole pentru autobuze, astfel încât să nu se mai blocheze strada la staționarea acestora. „Lucrările vor începe cu parcările și trotuarele adiacente. Vom încerca să scoatem parcările de pe carosabil. Nu se va influența circulația, cel puțin până nu se încheie lucrarea la Calea Moinești și strada Energiei. Asfaltarea pe strada Mioriței se va face pe câte un sens, în week-end, ca să nu afectăm foarte mult traficul. Eu și viceprimarul Vasile Tescaru vom monitoriza îndeaproape toate aceste lucrări”, a decalarat viceprimarul Mihai Șuștac.
Avantajele investiției
Primarul Bacăului a prezentat apoi avantajele acestei investiții. „Pentru cetățeni, această investiție va crea un confort sporit. Încercăm să rezolvăm problema traficului de tranzit, deoarece jumătate din traficul din oraș este dat de acesta. În luna iulie vom prezenta un program de modernizare a infrastructurii din municipiul Bacău, pe termen mediu și lung, care va cuprinde toate străzile. În maximum 6 ani, pe fonduri europene și de la buget local vrem să rezolvăm întreaga infrastructură a orașului”, a mai spus edilul Bacăului. Printre efectele investiției se numără o creștere a capacității de circulație cu până la 40%, o scădere a timpului de călătorie în oraș cu până la 15%, o creștere a numărului de călători care utilizează transportul public, reducerea cheltuielilor curente, scăderea poluării fonice, a noxelor sau crearea a 600 locuri noi de parcare. La licitația pentru desemnarea firmei ce va executa această lucrare s-au înscris 15 societăți, iar în 30 de zile conducerea Primăriei speră că va avea un câștigător, astfel încât lucrările să demareze chiar din acest an.
Lasă un răspuns