Suplimentele cu aswagandha (https://vegis.ro/superalimente/niavis/15694-ashwagandha-pulbere-ecologica-bio-125g/) sau ginseng indian sunt realizate dintr-o plantă foarte eficientă şi cunoscută în întreaga lume, a căror rădăcini proaspete emană un miros asemănător cu mirosul de cal. Tocmai din această cauză, există convingerea că folosirea regulată a acestei plante oferă o putere şi o sănătate “de cal”.
Într-o lume în care totul se desfăşoară într-un ritm alert, păstrarea vitalităţii şi a unei stări generale de bine este foarte importantă, pentru că stilul de viaţă al omului modern este foarte nociv pentru sănătate, iar stresul sta la baza multor boli. Pentru a face faţă stresului şi pentru o sănătate de fier, suplimentele alimentare cu această plantă tropicală, folosită de secole în medicina ayurvedica sunt foarte importante.
Beneficiile suplimentelor alimentare cu ashwagandha pentru sănătate
Suplimentul alimentar cu ginseng sălbatic, din rădăcina acestei plante se va dovedi extrem de benefic pentru sănătate, fiind folosit din timpuri străvechi datorită proprietăţilor deosebite pe care le are. Plantă, şi mai ales rădăcina are numeroşi compuşi organici cu proprietăţi medicinale, care au proprietăţi antiinflamatorii, antioxidante, detoxifiante, precum şi antistress şi anticancerigene, care reduc durerea şi induc somnul.
Cele mai importante beneficii şi proprietăţi pozitive ale acestui supliment alimentar includ:
- buna funcţionare a sistemului nervos. Ginsengul indian are proprietăţi anti stress şi antidepresive, ajutând la îmbunătăţirea şi menţinerea sănătăţii mentale, calmând utilizatorii şi tratând migrenele, eliminând stresul şi combatând epuizarea nervoasă, dificultățile de concentrare şi prevenind boli degenerative ale creierului. S-a demonstrat că ginsengul indian este la fel de eficient ca şi unele medicamente antidepresive şi tranchilizante, pacienţii raportând în urma consumului acestui supliment alimentar un nivel de energie crescut, oboseală redusă, un somn mai bun şi o stare de bine sporită;
- tratarea insomniei. Ginsengul indian are un rol foarte important în tratarea tulburărilor de somn, îndeosebi consumat seara cu lapte cald şi miere, pentru că are rolul de a regla somnul şi ciclurile de trezire ale pacienţilor;
- arderea naturală a grăsimilor. Suplimentele alimentare cu ginseng indian sunt recomandate pacienţilor care doresc să slăbească sau să îşi menţină aspectul fizic. Fanii sportului şi ai mișcării în general vor fi încântaţi să consume acest supliment alimentar graţie efectelor vizibile pe care le are asupra stării de sănătate, stării de bine, reducând concentraţia de cortizol din corp şi crescând vizibil energia. De asemenea, acest supliment alimentar ajută la activitatea normală a glandei tiroide, ce influenţează arderea grăsimilor;
- fertilitate şi atenuarea disconfortului cauzat de dureri. În cazul femeilor, suplimentul alimentar nu numai că stimulează libidoul, ci atenuează durerile menstruale, fiind utilizat şi în tratamentul împotriva cancerului, unde atenuează durerile provocate de chimioterapie. La bărbaţi, suplimentul alimentar are un efect foarte benefic asupra sănătăţii, dar şi asupra creşterii dorinţei sexuale, fiind folosit ca şi afrodisiac şi atenuând durerile;
- îmbunătăţirea dispoziţiei psihice şi întărirea imunităţii. Suplimentul alimentar cu ashwagandha are un rol important în îmbunătăţirea dispoziţiei pacienţilor, întărindu-le acestora imunitatea şi având un efect benefic asupra globulelor roşii şi albe, mărind numărul lor în organism;
- diabet zaharat şi hipotiroidism. Ginsengul indian este folosit în caz de hipotiroidism, pentru stimularea glandei tiroide, asistând în procesul de conversie al hormonilor tiroidieni. De asemenea, acest supliment ajută şi pacienţii care suferă de diabet zaharat pentru că reduce nivelul zahărului din sânge;
- proprietăţi antiinflamatorii şi antibacteriene. Suplimentul alimentar cu ginseng indian poate fi folosit cu succes în tratarea infecţiilor tractului urogenital, precum şi gastro-intestinal sau în tratarea infecţiilor tractului respirator, având inclusiv proprietăţi antiinflamatorii importante, tratând afecţiuni de natură reumatologică;
- îmbunătăţirea stării de sănătate şi creşterea longevităţii. Nu în ultimul rând, consumul acestui supliment alimentar îmbunătăţeşte starea generală de sănătate, promovează vitalitatea şi susţine bunăstarea, previne bolile şi creşte longevitatea, amânând procesul de îmbătrânire.
Recomandări de administrare şi condiţii de păstrare
Suplimentele alimentare cu ginseng indian sub formă de pulbere se administrează zilnic, în cantităţi de 3-6 grame. Se poate consuma cu lapte vegetal, smoothie şi alte băuturi, dar se poate amesteca şi cu miere, cu ghimbir şi turmeric şi se poate adăuga în ceai. Având un gust amar, se recomandă consumul cu ceva dulce.
Din punct de vedere al păstrării, se va păstra ambalajul închis cu pulberea de ashwagandha la loc uscat, întunecat, la temperatura camerei, fără a fi la îndemână şi la vederea copiilor mici.
Lasă un răspuns