Direcția de Sănătate Publică continuă să monitorizeze răspândirea rujeolei în județul Bacău, de la începutul anului fiind înregistrată o creștere importantă a morbidității prin această boală.
„Din 873 de suspiciuni, s-au confirmat 687, 59 s-au infirmat, iar restul serurilor sunt în lucru. Cele mai multe suspiciuni s-au înregistrat la grupa de vârstă 0-1 an, apoi la 5-9 și la 10-14”, a declarat Anda Dumitrescu, purtător de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Bacău. Numeroase cazuri s-au confirmat și la adulți cu vârste cuprinse între 25 și 34 de ani. Cele mai multe cazuri se înregistrează în municipiul Bacău, în Dărmănești și Comănești, 298 fiind confirmate în mediul rural.
Medicii recomandă izolarea la domiciliu și vaccinarea pentru toți cei care au venit în contact cu bolnavii și nu numai, dacă sunt eligibili. Perioada de incubație este de 10-12 zile, iar la început boala se confundă cu o răceală, prezentând simptome precum secreții nazale, tuse și febră mică. Petele roșii persistă de la 4 la 7 zile. Pojarul, deși în aparență o boală a copilăriei, poate da complicații severe, encefalita, pneumonia sau infecții ale urechii fiind printre ele.
Lasă un răspuns