– târgul și-a deschis porțile joi și va ține până duminică, 30 iunie
Ștefan POPA
Sute de băcăuăni au vizitat târgul meșterilor populari deschis încă de joi în Parcul Catedralei. Târgul are loc anual în preajma sărbătorii Sfinților Apostoli Petru și Pavel. Evenimentul din acest an a adunat laolaltă producători din toate colțurile țării, de la care băcăuanii pot achiziționa borcane cu miere de albine și dulceață, din cele mai diverse sortimente, cu prețuri începând de la 12 lei și până la 22 de lei – dulceața de trandafiri, cea mai scumpă – borcane de zacuscă, ciocolată de casă în diverse forme și mărimi, turtă dulce și ciubucuri, brățări și alte obiecte de podoabă confecționate din diverse materiale cu prețuri cuprinse între 5 lei, iar cele din argint ajungând și la 30 de lei.
De asemenea se mai găsesc tablouri, icoane pictate pe lemn, oale din lut în cele mai variate culori și forme, obiecte de bucătărie din lemn, costume populare, opinci, curele și alte obiecte confecționate din piele tăbăcită sau odorizante pentru camere și mașini. „Eu vin din Iași și confecționez produse din piele – spune Constantin Vasiliu. Cumpăr pielea tăbăcită și o prelucrez. Fac curele, lese pentru câini și alte obiecte din piele și mai apoi le vând la prețuri începând de la 10 lei curelele pentru fete până la 45 de lei curelele late pentru jandarmi. În medie, prețul pentru o curea de pantaloni este de 20 – 25 de lei și sunt extrem de rezistente. Vânzarea merge destul de bine”.
Este amenajat și un stand cu produse din carne de porc și oaie, de unde se pot cumpăra ceafă de porc afumată, pastramă de oaie afumată, diverse sortimente de caș afumat sau cârnați, cu prețuri începând de la 25 de lei și ajungând până la 35 – 40 de lei pe kilogram. Nu este lipsit de aici kurtos colacul la 10 lei bucata, pe diverse sortimente.
La un alt stand sunt expuse lucrările pictorului Ioan Măric. „Avem expuse aici picturi naive cu prețuri cuprinse între 100 și 400 de lei – spune Ioan Măric. Încă nu am vândut niciuna, dar au fost câțiva oameni interesați de unele exponate”.
Târgul, organizat de Primăria municipiului Bacău, în colaborare cu Asociația „Tezaure Necunoscute” din Măgura, se va închide duminică, 30 iunie.
dnd a zis
de ce nu spuneti si cat e taxa de participare la targ pe care o incaseaza minunata asociatie