Rezultatele financiare pentru anul 2021 plasează Thermoenergy Group SA Bacău pe primul loc în România, între companiile similare. Pe podiumul CET-urilor, compania băcăuană este urmată de Termoficare Oradea SA și Termoficare Constanța.
Pe primul loc în România, Thermoenergy Group SA Bacău a avut în 2021 o cifră de afaceri de peste 138 de milioane de lei și un profit de aproape 4,5 milioane de lei. Anul 2021 a fost primul în care CET-ul băcăuan a trecut pe profit.
Pe locul al doilea se află Termoficare Oradea, cu o cifră de afaceri de peste 339 milioane de lei, dar cu o pierdere de aproape 22 milioane de lei.
Pe poziția a treia, se află Termoficare Constanța, cu o cifră de afaceri de 70 de milioane de lei și o pierdere de aproape 38 de milioane de lei.
În 2021, din cauza indeciziei conducerii Primăriei Bacău, s-a pierdut un bonus de cogenerare imens, de la ANRE.
radu a zis
foarte bine
nu stiu daca profitul e din cauza preturilor mari sau a eficientii producatorului dar bine ca nu cere bani 🙂
Votantul a zis
Profitabil?
40 milioane lei pierderi in retea acoperite de primarie, 120 milioane subventii de la buget, garantii si credite platite de primarie.
In conditiile astea si un retardat obtine profit si incaseaza bonusul de perfomanta.
Gogu a zis
Retelele sunt ale Primariei, normal sa le acopere, daca nu e in stare sa rezolve.
Paval Florin a zis
Buna seara!
Sunt surprins sa citesc cum un bacauan face retardati 353 de bacauani , salariati Thermoenergy!
Cum am mai spus , va rog ,pentru lamuriri anterioare punerii de etichete, contactati-ma la 0738999099.
O seara linistita!
Cu stima,
Florin Paval
Votantul a zis
Am scris ” un retardat”. La singular. Nu m-am referit la salariati, ar fi trebuit pluralul.
Te-ai simțit?
Valentin a zis
Ar fi bine sa se vorbească de datoriile șterse de-a lungul timpului! Jenant!
Sorin a zis
Sistemul centralizat de producere a energiei în cogenerare(electrica și termica) pare deocamdată singura soluție viabila. Din păcate percepția comunista (pertinenta sau nu.. ) se va schimba destul de greu. Într-adevăr Bacăul a beneficiat de investiții consistente, care inevitabil vor duce la o reducere a costurilor și o profitabilitate crescuta.
next a zis
În anul 2015 consiliul local a adoptat o hotărâre in vederea instalării și operării unei centrale termice be înaltă eficiență cu putere maximă de 10 Mwh ce se dorea a funcționa cu combustibil biomasa . Ce s-a făcut ? Nimic. Unde mai pui că la CET SA Bacău în martie 2008 a fost pus în funcțiune al doilea grup energetic în cogenerare, cu o putere instalată de 14,25 MW, echipat cu turbină cu gaze și cazan recuperator de apă caldă, prima instalație de acest tip din țară. Un fost prima nu mai contenea în umplerea buzunarelor concetățenilor cu promisiuni. Votanții au ramas lefteri și de promisiunile cu analizele medicale gratuite la spitalul municipal.
Știe cineva societățile comerciale la care municipiul/consiliul local deține capital integral sau parțial ?