Municipalitatea băcăuană a luat decizia de a înființa o nouă societate de termoficare, numită Thermoenergy Group SA, după ce societatea CET a intrat în insolvență și e la un pas de faliment. Conducerea Primăriei susține că băcăuanii nu au de ce să își facă griji, ei urmând să beneficieze de caldură și apă caldă în mod normal.
Conducerea executivului local a decis să înființeze o nouă societate de termoficare, având în vedere că SC CET SA se află în insolvență și sunt foarte mari șanse să intre în faliment, după ce nu a fost aprobat planul de reorganizare a societății. Conform legii, municipalitatea este obligată să asigure continuitatea serviciului public de alimentare cu energie termică, având la dispoziție două modalități: prin gestiune directă sau gestiune delegată. Prima variantă a fost exclusă de conducerea Primăriei, având in vedere că înființarea unui operator de gestionare a serviciului ar duce la creșterea numărului de angajați ai municipalității peste limita impusă de lege. Astfel, s-a ajuns la varianta delegării gestiunii către o societate. Astfel, consilierii locali au decis astăzi înființarea Thermoenergy Group SA, cu acționar unic Municipiul Bacău și cu un capital de 5 milioane de lei.
„Noi, Primăria, trebuie să fim pregătiți să furnizăm în continuare agent termic băcăuanilor. Astfel, consider o prioritate înființarea acestei societăți”, a declarat Vasile Tescaru,viceprimarul municipiului Bacău. Acesta a dat asigurări că băcăuanii nu vor avea de suferit în urma acestor modificări de ordin administrativ.
Consilierii PDL și PER nu au fost prea interesați de soarta băcăuanilor, în schimb au fost extrem de nemulțumiți deoarece noua formulă a Adunării Generale a Acționarilor are doar 3 membri din rândul Consiliului Local. Principalul nemulțumit a fost Cristi Manolache, de la PER, care a cerut mărirea numărului membrilor AGA de la 3 la 5, caz în care și partidul său ar fi avut un membru. Cererea a fost însă respinsă la vot.
Contribuabil a zis
„Conform legii, municipalitatea este obligată să asigure continuitatea serviciului public de alimentare cu energie termică…”
La Onesti municipalitatea a inchis sistemul pur si simplu fara sa infiinteze o alta societate care sa asigure continuitatea sistemului, neavand cunostinta despre existenta unei astfel de legi sau despre sanctiunile aplicate in cazul neaplicarii unei astfel de legi…
Care o fi adevarul???
uncescu neculai a zis
Din totdeauna producerea in cogenerare a energiei termice este mai ieftina decat producerea separata in centrale termice individuale de apartament .Tarile civilizate utilizeaza cogenerarea de mult timp dar performanta atat la producere cat si la distributie . Prin proasta gestionarea a sistemului de termoficare ( fara modernizare la timp ) s-a ajuns la insolventa CET Bacau dar pericolul urmeaza cand o sa se ajunga la insolventa sistemului individual de incalzire cu centrale proprii pe gaze naturale (la liberalizarea pretului gazelor naturale ) va fi o drama pentru populatie .
ares a zis
si il pune iar director pe olaru cel chel, ca e mare competent, cum prinde o societate cum o baga in faliment…….
saracie a zis
sa incalzesti ce?betoane?conductele care stau la suprafata soselelor(vezi bicaz,cornisa)…?
reganditi orasul si la munca putori de primari
bibi a zis
Intrebare ,intrebatoare : cati angajati ai CET mai sunt racordati la sistemul centralizat ????