Proiectele europene de mobilitate ale administrației Viziteu, ce includ pistele de biciclete, modernizarea stațiilor de transport, sistemul de management al traficului sau transformarea străzii Prieteniei în pietonal, au fost amânate cu mai bine de un an. Este a doua amânare a acestor proiecte, care trebuiau finalizate, conform angajamentelor Primăriei Bacău, până la 31 decembrie 2023. Acum, noul termen este 31 decembrie 2025. Între timp, este neclar dacă angajații din Primăria Bacău care muncesc la aceste proiecte vor fi remunerați în continuare, deși în unele cazuri nu mai au nimic de făcut.
Explicația administrației Viziteu pentru această nouă amânare o constituie complementaritatea proiectelor. „Nu că întârziem termenul de finalizare, dar ducem termenul de finalizare la data de 31 decembrie 2025, având în vedere că unele proiecte sunt complementare și trebuie finalizate în același timp”, a declarat viceprimarul Leonard Bulai.
Pe scurt, ele trebuie finalizate la aceeași dată, deoarece depind unele de altele. Pistele de biciclete, stațiile de autobuz, semafoarele, toate sunt interconectate, iar indicatorii asumați pe fiecare proiect nu pot fi atinși dacă nu funcționează toate în tandem.
Problemele există practic la Sistemul de Management al Traficului (SMT), unde execuția este la 88% și cele două piste de biciclete, cea care conține pasarela de la Parcul Cancicov și cea care leagă CFR de centru. Din cauza acestora, celelalte proiecte nu pot fi închise oficial.
Ce se întâmplă cu sporurile angajaților?
Este neclar, în ciuda lămuririlor pe care le-am solicitat, ce se întâmplă cu sporurile pentru proiectele europene pe care le încasează angajații din Primăria Bacău implicați în acestea. Echipele pentru fiecare proiect sunt considerabile, iar fiecare angajat primește un spor la salariu de până la 50% pentru că lucrează la ele. Situația este bizară, având în vedere că la majoritatea proiectelor nu mai există nimic de făcut, cum ar fi Strada Prieteniei, modernizarea stațiilor de transport, pista de biciclete de pe Alexandu cel Bun etc.
Citiți aici LISTA cu sporurile primite de angajații din Primăria Bacău – DOCUMENT! Funcționari din Primăria Bacău ajung să încaseze și 10.000 de euro pe an pentru proiecte europene ratate. Sporuri de peste 1 milion de euro în 3 ani
Cu toate acestea, fiind amânate cu mai bine de un an, angajații ar putea primi sporurile la salarii. Întrebat chiar în ședința de Consiliu Local de acest aspect, viceprimarul Leonard Bulai a evitat un răspuns tranșant, făcând referire DOAR la managerii de proiect. „Managerii de proiect nu sunt remunerați în funcție de durata proiectelor, ci în funcție de activitatea prestată. Dacă ei vor depune un decont în care să spună că au prestat activitate în acestă perioadă, evident că vor fi plătiți. Dar în situația în care nu prestează activitate, nu vom avea ce să decontăm”, a precizat Leonard Bulai.
Situația se aplică și în cazul șefilor Primăriei Bacău, de la primar, viceprimar și administrator public. Aceștia încasează sporul maxim de 50% pentru că lucrează cu fonduri europene, deși au ratat de două ori termenul de finalizare, iar orice amânare nu face decât să le îngrașe conturile personale.
Funny a zis
Funny :)). Evident ca sunt platiti
codrut a zis
aveti ce ati votat. eu nu inteleg cum a fost ales asta nu o data, ci de doua ori…cum a ajuns lasconi userista colega cu asta in turul doi…doamne fereste…peste cativa ani o sa va prosteasca cu ce a fact pana acum…sa il votati din nou…asa ceva…doamne fereste…
#orasesuat #orasdeprostovani
Nebunu' Weed a zis
O să il alegem și a 3 oară dacă e nevoie
BUBU a zis
Cereti prin 544 sa vedeti ce salarii incaseaza managerii de proiect impreuna cu salariul de baza.
La asta adaugati dosarul penal in care e un manager de proiect a luat o spaga cu factura de 119.ooo lei (factura de spaga de care ZDBC a mentionat in editiile trecute cam prin primavara).
xxx
Frumoasa e justitia, asa-i?
– comentariu cenzurat
next a zis
De la vlădică la opincă un monument de nesimțire. Lăcomie fără frontiere. Sporuri mari se mai sau și la comisiile de fond funciar, Legea 15 ori Legea 10. Se înțelege că întârzierile aduc beneficii în buzunarul membrilor acestor comisii . Dubioase sunt sporurile acordate și aleșilor. Curtea de Conturi nu vede nu aude iar auditul intern nici atât.
Ionut a zis
Foarte bine.Bravo
andrei a zis
l-ati votat de doua ori si asta spune multe