Studenți și tineri liceeni participă în perioada 21 octombrie- 27 octombrie 2013 la Festivalul „Tineriada” 2013. Proiectul este finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului prin Direcția Județeană de Sport și Tineret și are în vedere promovarea voluntariatului în rândul tinerilor din Bacău, familiarizarea participanților cu munca în echipă, importanța unui stil de viață sănătos, dezvoltarea creativității, deschiderea viziunii către piața muncii și crearea legăturilor între studenții și liceenii băcăuani, oferind astfel șansa cunoașterii reciproce și a socializării. Evenimentul este organizat de Liga Studențească a Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău, în parteneriat cu Universitatea „Vasile Alecsandri”, Uniunea Națională a Studenților din România (UNSR), Consiliul Județean al Elevilor (CJE), Primăria municipiului Bacău, Consiliul Județean Bacău și Graffit Invest.
La deschidere au fost prezenți Ionuț Tomescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bacău, Teodora Jacota, consilierul de tineret, din cadrul Direcției Județene de Sport și Tineret și prof. univ. dr. ing. Gabriel Lazăr, președintele Senatului universitar. Beneficiarii direcți ai acestui proiect sunt circa 500 de participanți, iar aproximativ 1.500 de studenți ai facutăților din universitate și elevi din liceele băcăuane sunt beneficiarii indirecți. ” Evenimentul are substanță și vreau să vă felicit – a precizat Ionuț Tomescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bacău. Vreau să vă informez că începând cu data de 15 februarie 2014, pe site-ul Primăriei veți găsi informații cu privire la fondurile europene pentru tineret”. Un obiectiv important al proiectului este reprezentat de încurajarea tinerilor în desfășurarea activităților educaționale și sportive. Fiecare zi a săptămânii a fost dedicată unei activități, în cadrul căreia studenții au fost supuși diverselor provocări în materie de cultură, sport, inovație și dezvoltare, educație, ecologizare, tineret european sau voluntariat. „Liga Studențească este o organizație puternică, foarte bine structurată, cu un program bogat și variat, care atinge toate tipurile de activități studențești, care ajută inclusiv la cunoașterea limitelor”- a precizat Gabriel Lazăr, președintele Senatului.
Pe tot parcursul derulării proiectului, studenții băcăuani vor fi implicați în activități de voluntariat, vor participa la workshopuri, concursuri și conferințe pe diferite teme europene.
Anamaria BUJOR
Lasă un răspuns