Concursul naţional de Titularizare 2023 constă doar în susținerea probe scrise, care s-a desfășurat astăzi, 12 iulie, începând cu ora 9.00. La nivelul județului Bacău, pentru acest concurs s-au organizat două centre, la Colegiul Național Pedagogic „Ștefan cel Mare” și Școala Gimnazială „Mihai Drăgan”, ambele din municipiul Bacău.
Proba a avut o durată de 4 ore, fiind testate cunoștințele de specialitate şi didactica specialității, în baza unor programe specifice, aprobate prin ordin al ministrului Educației. La finalul probei, doar 672 de lucrări au fost trimise spre corectare, întrucât 112 de candidați, din totalul celor validați, au absentat, unul a fost eliminat (și nu va mai putea fi angajat în anul școlar următor), iar 64 s-au retras din concurs din motive personale sau medicale. Lucrările scrise vor fi evaluate în 12 centre de evaluare, constituite pe discipline, la nivel naţional.
Primele rezultate la proba scrisă vor fi afișate în data de 18 iulie, la sediul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Bacău şi pe site-ul dedicat. Contestaţiile se depun tot la sediul ISJ Bacău sau prin mijloace electronice (la adresele comunicate public și afișate inclusiv pe site-ul instituțional www.isjbacau.ro) în data de 18 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21.00, respectiv în data de 19 iulie, până la ora 12.00. Rezultatele finale se vor afișa în data de 26 iulie.
Pentru desfășurarea Concursului național de ocupare a posturilor didactice/ catedrelor declarate vacante/rezervate în învățământul preuniversitar, sesiunea 2023, la nivelul județului Bacău au fost înregistrate, în total, 886 de dosare de înscriere, din care au fost validate 849. Cele mai multe înscrieri sunt pentru disciplinele Educatoare/institutor pentru învățământul preșcolar/profesor pentru învățământul preșcolar (în limba română) – 187, Învățător/ institutor pentru învățământul primar/profesor pentru învățământul primar (în limba română) – 125 și Educație fizică și sport – 113.
Pentru această sesiune, după derularea tuturor etapelor de mobilitate din calendar, au mai rămas neocupate 199 posturi/catedre titularizabile (complete, cu viabilitate de 4 ani) și 2.082 de posturi/catedre netitularizabile din care: 364 complete vacante, 91 complete rezervate, 1.425 incomplete vacante și 202 incomplete rezervate.
Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în ședințele publice de repartizare organizate de Inspectoratul Școlar Județean Bacău în zilele de 27 și 28 iulie.
Titularizarea este angajarea într-o unitate de învățământ preuniversitar, pe o perioadă nedeterminată/determinată. Pentru a obţine statutul de titular (angajarea pe perioadă nedeterminată), candidații trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) la proba scrisă. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) la proba scrisă. (sursa: comunicat ISJ Bacău)
Lasă un răspuns