Dacă te-ai decis să pornești un nou business, sau pur și simplu să extinzi aria de activitate a unui restaurant pe care îl deții deja, în primul rând dorim să te felicităm pentru decizia luată. Vei vedea că atât timp cât pornești cu un plan bine pus la punct, dar și cu aparatura și dotări premium, succesul va veni mai repede decât te aștepți.
Gustul dulce mult aduce, însă pe lângă calitatea ingredientelor utilizate, aveți nevoie și de o bună organizare și de o echipă pe măsură pentru a livra preparate la cele mai înalte standarde. Dar despre toate aceste lucruri vom discuta în cadrul acestui articol, așadar te invităm să citești în continuare.
Ce este cateringul? Poate fi o extensie a unui restaurant deja existent, sau poate fi o afacere axată strict pe acest domeniu. Cateringul reprezintă distribuirea unor alimente și preparate direct către clienții finali, cu cel mai mare succes în cadrul unor evenimente precum nunți, botezuri, aniversări, petreceri corporate, conferințe și așa mai departe. Din comoditatea oamenilor sau chiar din lipsa timpului, tot mai multe persoane apelează la serviciile de catering atunci când au nevoie de preparate savuroase în cadrul unui eveniment, așadar, succesul unei astfel de afaceri pornește încă din nevoia tot mai accentuată a clienților.
Primul pas? Dacă nu este primul tău business, atunci știi deja că ai nevoie de un plan de afaceri și de o investiție inițială. Cât de mare ar trebui să fie aceasta, depinde în mod direct de dimensiunea afacerii pe care ți-o dorești. În orice caz, trebuie să știi că într-un business precum cateringul, investiția inițială se amortizează rapid.
Urmează partea legală, adică înființarea unei forme juridice și obținerea avizelor necesare, avizul tehnic de funcționare și avizul sanitar. Între timp, poți trece la următoarea etapă, și anume, găsirea unei locații ideale pentru viitorul business. Fiind vorba doar de livrare, atunci poți opta pentru o locație aflată mai la periferia orașului, a cărui cost să fie mai optim. După locație, se formează echipa, adică angajații de care ai nevoie pentru a derula activitatea. În acest sens, îți recomandăm să începi din start cu un personal cu experiență, mai ales în ceea ce privesc bucătarii. Astfel asiguri calitatea preparatelor și în mod direct, creșterea numărului de comenzi.
Cum echipezi corect o bucătărie pentru catering? Ei bine, pe lângă ingredientele de calitate și personalul ales, rezultatul final al preparatelor va fi influențat și de aparatura și de dotările pe care le alegi pentru bucătărie. Dacă nu ai nici o idee despre lucrurile de care ai nevoie, îți spunem noi mai multe, în continuare.
Mașină de gătit: una dintre utilajelecare nu lipsesc din nici o bucătărie horeca. Mașina de gătit este cea care ține locul plitei, al aragazului și cuptorului tradițional. Este de dimensiuni mai mari, astfel încât să poată facilita prepararea mai multor mâncăruri în același timp, sau în cantități mari. Mașinile de gătit Molteni by Electroluxreprezintă una din cele mai bune alegeri în acest sens.
Mașină de făcut paste: O firmă de catering care se respectă face majoritatea produselor de casă, printre care și pastele. Pentru a fi proaspete și savurate așa cum se cuvine, ai nevoie de cel puțin o mașină de făcut paste, care să se plieze pe cât mai multe tipuri de paste.
Echipamente frigorifice: Modul în care alegi să păstrezi și să conservi alimentele achiziționate, va dicta gustul proaspăt și savoarea preparatelor pe care le vei comercializa. Într-o bucătărie de catering, spațiul de refrigerare trebuie să fie generos, așadar, încearcă să estimezi materia primă de care vei avea nevoie și apoi să aproximezi spațiul de depozitare de care ai nevoie.
Cuptoare gastronomice: Unele preparate se gătesc pe plită, în timp ce altele au nevoie de tihna unui cuptor care să le pătrundă cu toate aromele necesare. Iar aici, există mai multe categorii precum cuptoare gastronomice, cuptoare cu cărbuni, cuptoare cu afumare și bineînțeles, cuptoare cu microunde.
Plite: Nu în ultimul rând, atunci când vine vorba de bucătărie, plitele profesionale sunt un element must have. Majoritatea sunt create din aluminiu, sunt eficiente energetic și sunt perfecte pentru bucătăriile de catering, însă există detalii care le pot face mai potrivite sau mai puțin potrivite pentru tine, precum spațiul de gătit, dacă au canal de scurgere grăsimi și așa mai departe.
Zona de pizza: Pizza este un produs care se pliaza perfect pe zona de catering, home delivery. Iată de ce este absolut necesar să ai în meniu și pizza. Asta inseamnă sa achiziționezi utilajele necesare pentru prepararea aluatului (malaxorul), depozitarea la rece, bancul refrigerat pentru ingrediente și nu în ultimul rând cuptorul de pizza.
Acum că știi și care sunt aparaturile și dotările de bază alături de care poți porni un business de catering, tot ce mai urmează este să preiei inițiativa. Așa cum îți spuneam, nevoia clienților dictează succesul acestui business, așadar, cu cât investești în produse mai calitative, cu atât vei fi mai sus în topul preferințelor lor. SDS Group este alături de tine în această călătorie cu electrocasnice premium, așadar hai să pornim împreună drumul tău spre cele mai savuroase rezultate.
Lasă un răspuns