• Skip to primary navigation
  • Skip to secondary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Despre
  • Contact
  • Arhiva 2002-2008
  • Publicitate
  • Anunțuri în Ziarul de Bacău
  • Newsletter
  • Locuri de muncă

Ziarul de Bacău

  • Top Story
  • Actualitate
  • Politică
  • Dosar
  • Economie
  • Educatie-Cultura
  • Expert
  • Foto Video
  • Anunțuri
Ești aici: Acasă / Expert / Totul despre sistemele de distribuţie

Totul despre sistemele de distribuţie

Ziarul de Bacau 10 mai 2017 Lasă un comentariu

LikeShare

Domeniul automatizărilor este mai vast decât se cunoaşte, fiind ideal ca cei ce lucrează în sectoarele ce le implică să deţină câteva cunoştinţe despre acestea. Este un lucru necesar pentru că, inevitabil, la un moment dat piesele componente ale sistemelor şi dispozitivelor întrebuinţate se vor defecta şi vor necesita înlocuire. Importanţa pieselor de automatizări în buna funcţionare a unei varietăţi de aplicaţii nu poate fi contestată, precum nici cea a unor piese de schimb de calitate.

TehnoVest este o companie cu vechime pe piaţă care îi întâmpină pe utilizatori cu cele mai diversificate game de piese pentru automatizări, de o calitate net superioară față de cele disponibile în comerţ, ideale pentru bunul mers al oricărui tip de aplicaţie. Specialiştii acestei companii urmăresc în permanenţă evoluţia tehnologică şi pun la dispoziția clienților marfa necesară pentru rezultate optime. În cadrul site-ului tehnovest.ro sunt prezentate fiecare dintre aceste produse în parte, alături de specificaţiile necesare pentru identificarea modelului cel mai potrivit în funcţie de necesitate.

Distribuitoarele – ce sunt şi ce rol îndeplinesc?

În vederea înţelegerii tuturor celor ce urmează a fi menţionate, în continuare este oferită o explicaţie clară cu privire la ce implică distribuitoarele, urmând a fi prezentate şi clasificate astfel încât fiecare utilizator să fie cât mai eficient când le caută.

Distribuitoarele sunt, deci, acele elemente pneumatice care au rolul de a dirija cantitatea de energie de acelaşi tip pe anumite circuite. Este important ca acest lucru să se realizeze în concordanţă cu totalitatea comenzilor pe care le recepţionează. Indiferent de ce tip de distribuitoare este vorba, acestea pot fi de comandă şi de distribuţie.

Aşadar, fiecare distribuitor este alcătuit dintr-o parte mobilă (organ de distribuţie) şi una fixă (corpul distribuitorului).

Despre simbolizarea distribuitoarelor

Orice model de distribuitor este reprezentat de un simbol, mai exact de un dreptunghi împărţit în mai multe căsuţe. Fiecare sistem poate să comute un anumit număr de poziţii, acestea fiind egale cu numărul respectivelor căsuţe. Există un mod corect de conectare a distribuitorului, iar căsuţele menţionate reprezintă schema prin care acest lucru poate fi realizat corespunzător.

Cei care au de-a face cu distribuitoare pneumatice trebuie să ştie că aceastea au în vedere atât controlul comutării, cât şi cel al direcţiei de curgere din cadrul sistemelor pneumatice. Pe lângă asigurarea pătrunderii aerului comprimat în camera activă în care se află motorul pneumatic, rolul distribuitorului este şi de a evacua tot aerul care există în camera inactivă. Acest tip de piese pentru automatizări se găsesc în două modele: 3/2 şi 5/2.

Cum sunt construite şi cum funcţionează sistemele de distribuţie?

Pentru ca lucrurile să fie şi mai clare, specialiştii care administrează pagina www.tehnovest.ro oferă o scurtă prezentare a sistemelor de distribuţie, pentru ca fiecare să identifice cât mai uşor problemele întâmpinate la nivelul acestora. În acest fel, sarcina de a găsi piesa potrivită pentru înlocuirea celei defecte va fi una uşoară.

Orice tip de sistem, fie acesta de acţionare pneumatică sau hidraulică, necesită dotarea cu un dispozitiv prin care să fie reglat debitul, dar şi pentru a putea controla direcţia pe care o ia fluidul din pompă / hidrofor.

Diferenţele care există între toate acestea pot fi categorisite ca fiind semnificative, mai ales în situaţiile practice. Acestea apar din cauză că, în vederea funcţionării corespunzătoare, există nenumărate tipuri de presiuni, dar şi de etanşări pentru gaz şi lichid. Desigur, este întâlnit şi un anumit grad de similaritudine în ceea ce priveşte principiile după care funcţionează fiecare distribuitor.

Distribuitoarele pot fi împărţite în cele care îndeplinesc funcţia de distribuţie şi cele cu funcţie de reglare. Prima categorie are în vedere conectarea hidraulică a racordurilor, iar cealaltă este cea de care depinde reglarea adecvată a debitului, în cadrul circuitelor realizate între respectivele racorduri.

Comanda lor poate să fie realizată în mai multe moduri. Astfel, există distribuitoare cu comandă manuală, mecanică sau electromecanică, pneumatică sau electropneumatică, hidraulică sau electrohidraulică, însă şi în variante combinate. Spre exemplu, în funcţie de cât de mari sunt debitele, poate fi realizat un anumit tip de comandă. Dacă acestea sunt mici, comanda va fi directă şi se va încadra în unul din următoarele tipuri: manuală, mecanică sau electromagnetică. Pentru distribuitoarele ce implică debite mari, comenzile sunt indirecte.

Desigur, toate acestea sunt doar câteva informaţii cu privire la distribuitoare, necesare de altfel pentru a şti ce fel de piese si componente de automatizări sunt necesare în funcţie de tipul acestora. Cei interesaţi de calitate şi rezistenţă când vine vorba despre înlocuirea unei componente a aplicaţiilor pentru o funcţionare optimă pot accesa pagina tehnovest.ro.

LikeShare

Din categoria: Expert Etichete: sisteme de distributie, Tehnoinvest

Reader Interactions

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bara principală

Ultimele articole

Noaptea Muzeelor 2025, la Complexul Muzeal de Științele Naturii „Ion Borcea” Bacău

Aerostar SA Bacău anunță un profit în scădere semnificativă. Vezi explicațiile conducerii companiei!

Tânără din Bacău, „tămăduită” de 160.000 euro ca să-și salveze căsnicia

Alianța USR-AUR de la Primărie, invocată în dezbaterea prezidențială: “Nicușor Dan nu știe că Viziteu este în Primăria Bacău, unde avem o alianță”

Barleta aduce muncitori indieni la fabrica din Bacău. „Tinerii nu își doresc să muncească în producție”

Locuri de muncă la Conextrust SA

2 mai 2025

Locuri de muncă în Bacău

1 mai 2025

Locuri de muncă în Bacău

30 aprilie 2025

Locuri de muncă la Conextrust SA

29 aprilie 2025

Ultimele comentarii

  • adrian la Tânără din Bacău, „tămăduită” de 160.000 euro ca să-și salveze căsnicia
  • Rom și cola = Cuba libre la Alianța USR-AUR de la Primărie, invocată în dezbaterea prezidențială: “Nicușor Dan nu știe că Viziteu este în Primăria Bacău, unde avem o alianță”
  • Gigi Harnicul la Barleta aduce muncitori indieni la fabrica din Bacău. „Tinerii nu își doresc să muncească în producție”
  • Aladin la Tânără din Bacău, „tămăduită” de 160.000 euro ca să-și salveze căsnicia
  • Ana la Alianța USR-AUR de la Primărie, invocată în dezbaterea prezidențială: “Nicușor Dan nu știe că Viziteu este în Primăria Bacău, unde avem o alianță”

Cabinet parlamentar PNL

Linkuri sponsorizate

  • Credius – Credite Nevoi Personale – Aprobare Rapida
  • Nova – Energie Electrica si Gaze Naturale

Cabinete parlamentare PSD

Cabinet parlamentar AUR

Găzduit de Simplenet

Copyright © 2025 · S.C. G&P News & Advertising S.R.L. · Știri mondene · Aghiuță · Presa Bacău