Poliţiştii au demarat cercetările în cazul unui transport dubios depistat, la sfârşitul săptămânii trecute, la poarta societăţii Amurco. «Vineri, 25 iulie – ne-a declarat inspector principal Narcisa Butnaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bacău – unul dintre agenţii de pază de la poarta societăţii ne-a sesizat că, la ieşirea din sediu, a oprit o autoutilitară, iar la controlul documentelor a observat că există neconconcordanţe între avizul de însoţire şi marfa transportată. Poliţiştii de la Secţia 1 s-au deplasat la faţa locului, iar în prezent se efectuează cercetări în acest caz».
Despre această întâmplare circulă, însă, mai multe zvonuri, în special printre salariaţii şi foştii salariaţi ai combinatului. Conform acestora, autoutilitara cu materiale rezultate din dezafectarea unor instalaţii din combinat ar fi trebuit să ajungă la unul dintre foştii directori ai societăţii Amurco, iar acestuia i s-ar fi interzis deja accesul în întreprindere.
Contactat telefonic, domnul director a fost, la începutul discuţiei, tranşant şi a recunoscut pe loc: „Da, nu mai sunt director general”. Dar despre cazul în sine, de care vorbeşte acum multă lume, nu a făcut niciun comentariu. A ţinut, însă, să precizeze că n-ar trebui să facem o ştire de presă din aşa ceva, că domnia sa este o persoană privată şi că ţine să-i fie respectată intimitatea.
Alte amănunte din zvonurile care circulă nici nu am mai putut discuta, pentru că domnul ex-director ne-a spus un răspicat „La revedere!” şi a închis telefonul.
O confirmare sau o infirmare a zvonurilor am încercat să obţinem, până la ora închiderii ediţiei, şi de la firma care patronează societatea Amurco, Grupul InterAgro, cu sediul în Bucureşti, de la domnul Marcel Cadar, directorul general al acesteia. Şefa de cabinet ne-a dat, însă, asigurări că domnul director este ocupat şi ne-a sfătuit să sunăm mai târziu. Nici pe numărul de mobil pe care am încercat direct la domnul Cadar nu am avut mai mult succes.
Combinatul de îngrăşăminte chimice din Bacău are instalaţiile oprite încă din luna februarie. Între timp, circa 300 de salariaţi au fost disponibilizaţi, alţi 120 fiind încă la lucru, pentru întreţinerea instalaţiilor. Cu puţin timp în urmă, combinatul a intrat în procedura de insolvenţă şi va fi administrat de un administrator special.
NICOLAE MARIAN a zis
Bravo , felicitari, sunteti cel mai tare ziar din bacau.
Sunt unul dintre muncitorii disponibilizati (si eu si sotia) si avem de recuperat de la Amurco peste 150 milioane lei vechi, asta fara salarii compensatorii…
In timp ce colegii mei erau in GREVA FOAMEI, domnul director se ocupa cu FURACIUNI …. niciodata nu i-a ajuns nimic oricat ar fi avut … are pensie de cateva mii lei noi …din cate am auzit prin combinat era vorba de vreo 6000 ron si salariul de director, care la un moment dat era de circa 25000 ron … si tot nu-i ajungea … cu banii astia putea sa stea dracului linistit la pensie dar el a preferat sa aduca la sapa de lemn salariatii combinatului … nici cand functiona combinatul, nu se dadeau banii la timp…. sub conducerea lui nu-mi amintesc sa se fi dat vreodata banii la timp.
sper sa primeasca ce merita ca prea mult si-a batut joc de salariati.
Catalin Grigorescu a zis
Mai baieti asta e clasic…
De cand lumea si pamantul….
Intri in partid… sau servicii…. ajungi directoras in loc cald…
Aici mulgi cat poti din salarii supra evaluate, taxe pe angajari pe bune sau fictive, achizitii supra evaluate, vanzari sub evoluate, afaceri proprii in paralel derulate…
Avem exemplu pe micul print…ce tac-su a fost si el mare director…l-a trimis chipurile in Canada la studii…si acum e mare patron de firma de ingrasaminte… pusa intial pe picioare de tac-su.
Deci asa se fac marile averi nu din munca cinstita…
Furaciuni, delapidari, neplata taxelor si impozitelor…tot munca si stres au, e calr ca daca nu transpiri nu ai…doar ca in alt mod si mai rapid te imbogatesti peste noapte…