• Grupul Școlar „Constantin Brâncoveanu” pune la bătaie două clase la „zi” și una la „seral”, toate în specializarea „turism și alimentație publică”
Absolvenții de gimnaziu cu certificat de capacitate, care vor fi nemulțumiți de rezultatul țintarului numit repartizare computerizată în licee și școli profesionale, vor avea la dispoziție o variantă în plus: Grupul Școlar „Constatin Brâncoveanu”. Acesta este, după grupurile școlare „Grigore Mosil” și „Grigore Tabacaru”, cel de-al III-lea liceu particular din Bacău care își va deschide porțile în toamna acestui an. Oferta noului liceu cuprinde trei clase, două la „zi” și una la „seral”, toate cu specializarea „turism și alimentație publică”. Taxa de înscriere a fost fixată la 200.000 de lei, în timp ce taxa de școlarizare va fi de 180 de dolari pe an. „Ideea înființării unui liceu am avut-o mai demult, dar nu am dorit să o facem publică pînă cînd Consiliul Național de Evaluare și Acreditare a Învățămîntului Preuniversitar (CNEAIP) nu și-a dat acordul pentru funcționarea sa”, ne-a declarat profesoara Carmen Silitră, patroana Grupului Școlar „Constantin Brâncoveanu”. Acesta a adăugat că noutățile școlii pe care o patronează nu se vor opri aici. „Din toamnă vom deschide, în colaborare cu Universitatea «Babeș Bolyai» din Cluj, un colegiu, care va avea patru specializări: institutori, administrație publică, activități de turism și informatică”, a mai spus profesoara Silitră. Școala nu va renunța nici la cursurile postliceale, care, anul acesta, vor fi organizate pentru agenți vamali, funcționari bancari, analiști programatori și tehnicieni laborator produse alimentare.
Altfel, o echipă de inspectori a CNEAIP a vizitat, la sfîrșitul săptămînii trecute, și Școala Postliceală „Nicolae Iorga”, respectiv Școala de Studii Comerciale de pe lîngă Camera de Comerț, Industrie și Agricultură. Încheiată fără suprize neplăcute pentru cele două școli postliceale băcăuane, vizita amintită a dat undă verde acestora pentru specializările „asistent farmacie”, în cazul Școlii Postliceale „Nicolae Iorga”, respectiv „alimentație publică” în cazul Sșcolii de Studii Comerciale. (Eduard CUCU)
Lasă un răspuns