Preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, Valentin Ivancea, a declarat, marţi, în urma unei întâlniri cu rectorul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, că la nivelul judeţului Bacău se doreşte o reorganizare a sistemului medical şi că speră ca exemplul de la UMFST să fie replicat de administraţia băcăuană.
La Târgu-Mureș, președintele CJ Bacău a fost însoțit de dr. Bianca Purcărin, medic ATI Bacău și candidat la Senat din partea PSD, eurodeputatul Dragoș Benea, președintele PSD Bacău, și alți candidați social-democrați.
„Am venit ţintit la Universitatea de Medicină pentru a avea o întâlnire cu domnul rector Leonard Azamfirei, să ne împărtăşească experienţa dânsului la modul de organizare a secţiei externe COVID existentă la universitate. Intenţionăm să facem acelaşi lucru la nivelul judeţului Bacău, încercăm să facem o reorganizare a sistemului medical, un management integrat la nivelul judeţului Bacău, în aşa fel încât să fim cât mai eficienţi. Sunt bucuros să văd un exemplu de bune practici la universitate pe care sper să îl replicăm şi la Bacău”, a declarat preşedintele CJ Bacău, Valentin Ivancea, potrivit agerpres.ro.
Europarlamentarul Dragoş Benea, preşedintele PSD Bacău, a arătat, în acelaşi cadru, că dacă la capitolul sănătate şi lupa anti-COVID judeţul Mureş este net superior Bacăului, la infrastructură lucrurile stau complet invers.
Prin UMF „George Emil Palade”, Tg. Mureş este un centru de excelență al medicinei româneşti de astăzi. Asta nu ar fi fost posibil fără munca & eforturile rectorului UMF, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, un nume emblematic în peisajul educației academice de la noi.
Domnul rector Azamfirei conduce destinele UMF din 2012 şi o face exemplar: vizitând campusul universitar, mi s-a reconfirmat că omul sfințeşte locul, dar la Tg. Mureş e chiar mai mult de atât.
UMF e, probabil, singura universitate din România cu filială deschisă într-un mare oraş european, Hamburg, urmare a unei investiții de aproape 500 mil. euro! Steagul României flutură în fața sediului UMF din Hamburg, iar studenți din toate colțurile lumii beneficiază de consacratul „know-how” în medicină al profesorilor de la Tg. Mureş.
– eurodeputat Dragoș Benea
„Am remarcat centura ocolitoare Târgu Mureş la bugetul pe 2020, adoptat prin asumare, beneficia de o alocare superioară centurii municipiului Bacău. Nu ar fi nimic rău, dar centura Bacău avea contractul semnat (…) iar pentru centura Târgu Mureş nici procedura de achiziţie nu era începută. A fost, într-un fel, pentru noi, pentru băcăuani, o jignire din partea Guvernului Orban, dar centura Bacău au promis că îi vor da drumul chiar pe 3 decembrie, în condiţiile în care contractul a fost semnat pe 22 decembrie 2018, au început lucrările în martie 2019, în timpul protestelor (…) Şi noi am considerat că este un şantier extrem de dinamic la nivel naţional în care a fost implicat şi domnul Valentin Ivancea cât timp a fost subprefect şi prefect al judeţului Bacău. Şi la Târgu Mureş, dacă veţi avea parte de un constructor bun, cum am avut noi, vor fi totuşi probleme de ordin birocratic (…) Asta e o veste proastă, nu sunt fericit că nu se lucrează la centura Târgu Mureş. La sănătate sunteţi, însă, într-o situaţie net mai favorabilă decât noi, pe mine m-au şocat nişte cifre. Am înţeles că în lupta anti-COVID la Mureş sunt implicaţi peste 110 rezidenţi”, a susţinut liderul PSD Bacău.
În context, Dragoş Benea a arătat că formaţiunea sa propune liste de candidaţi cu persoane bine pregătite pe domeniile lor de activitate, unii dintre ei aflaţi la prima experienţă electorală şi că aceasta este faţa noului PSD.
ionel a zis
Gargara electorala tip Dragos Benea. Pai pentru ce ati fost acolo? Sa va plimbati pe centura cu Purcarin? Parca spuneai ca va fi in spital langa pacienti nu pe centura la Targu Mures.
Anghel Pop a zis
Daca s-ar implementa si profesionalismul, daruirea, amabilitatea si omenia pe care o au cadrele medicale de la Tg. Mures, ar fi excelent. Acolo se trateaza pacientii fara spaga.