În această perioadă, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava se pregătește pentru o nouă rundă de admitere, la scurt timp după ce a primit calificativul Grad de încredere ridicat din partea Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS), care care reprezintă cea mai înaltă recunoaștere acordată unei universități din România, pentru o perioadă de cinci ani. Acest rezultat excepțional, care confirmă evoluția constantă a universității sucevene, vine ca urmare a vizitei pe care comisia de evaluare a ARACIS, formată din 20 de evaluatori (incluzând 2 studenți și un evaluator extern, în persoana profesorului Milan Pol, de la Universitatea Masaryk, Cehia) a efectuat-o la Suceava în perioada 26 – 29 martie a anului în curs. De-a lungul celor trei zile ale vizitei, evaluatorii au avut întâlniri cu reprezentanții conducerii universității și ai facultăților, cu cadre didactice și studenți, cu absolvenți și angajatori, au vizitat baza materială și au asistat la activități didactice. De asemenea, toate programele de studiu evaluate în cadrul vizitei au primit calificativul maxim, Încredere.
Menționăm faptul că Universitatea „Ștefan cel Mare”din Suceava a mai fost evaluată de două ori de ARACIS, în anii 2008 și 2013, când a primit același calificativ, Grad de încredere ridicat. Astfel, rezultatul din acest an, alături de clasările pe poziții de top în cadrul clasamentelor internaționale în ultimii ani (uniRank University Ranking, SCImago Institutional Ranking, Webometrics Ranking of World Universities sau QS University Ranking), certifică preocuparea constantă pe care comunitatea academică suceveană o manifestă pentru asigurarea calității și consolidează poziția USV în elita universităților din România.
Luni, 9 septembrie, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava demarează sesiunea de toamnă a concursului de admitere, perioada de înscriere derulându-se până în zilele de 13/16 septembrie, fără zilele de sâmbătă și duminică. Pentru această sesiune, oferta programelor de licenţă ale celor 10 facultăţi cuprinde, pentru candidații din România, 274 de locuri bugetate (dintre care 14 sunt destinate absolvenților de licee din mediul rural, iar 5 locuri candidaţilor de etnie rromă) şi 671 de locuri cu taxă. De asemenea, pentru românii de pretutindeni mai sunt disponibile 26 de locuri fără taxă.Forma de învăţământ la distanţă (ID) mai are disponibile un număr de 131 de locuri, repartizate pe 8 programe de studii.
Pentru studiile universitare de masterat, candidații români pot candida pe cele119 locuri fără taxă, dintre care 9 pentru candidații de etnie rromă, şi 417 locuri cu taxă. 59 de locuri fără taxăsunt destinate românilor de pretutindeni. În ceea ce privește programele de conversie profesională, pentru sesiunea septembrie mai sunt disponibile 146 de locuri.
În această a doua sesiune se va organiza admitere și pentru domeniile de doctorat ale USV, fiind disponibile 39 de locuri bugetate și 77 locuri cu taxă, la care se adaugă 13 locuri bugetate destinate românilor de pretutindeni. Candidații interesați de studiile universitare de doctorat pot obține informații detaliate accesând
http://www.usv.ro/index.php/ro/1/Admitere%20Doctorat%202019%20/1233/14/242
Pentru a confirma locul ocupat, candidatul declarat admis are obligaţia de a se înmatricula cel târziu până la data de 20 septembrie.
Informaţii detaliate despre sesiunea de admitere septembrie 2019, actualizate constant, pot fi obţinute consultând pagina www.admitere.usv.ro
Lasă un răspuns