Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău găzduieşte, în perioada 16-17 mai 2024, întâlnirea semestrială a membrilor consorţiului UP University format din universități din Belgia, Germania, Olanda, Austria, Finlanda, Spania, Italia, Slovenia, Albania și Ucraina (partener asociat).
„Suntem onorați să fim gazdele consorțiului UP University în ședința de lucru semestrială. Sunt prezenți reprezentați de la 8 universități, o universitate din Albania care se va conecta online, iar universitatea din Ucraina care nu poate participa. Sperăm să asigurăm toate condițiile ca acest consorțiu format din universități de prestigiu europene să ajungă la concluzii care să îmbunătățească mediul academic european”, a declarat Prof.univ.dr.ing.Dr.h.c. Valentin NEDEFF, Președintele Senatului Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău.
La eveniment au participat şi reprezentanţi ai instituţiilor şipartenerilor economici din regiune: Consiliul Judeţean Bacău,Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, AEROSTAR S.A. Bacău, SCC Services România, filiala Bacău și Digital Innovation Zone, Iaşi.
„Ne bucurăm să realizăm cea de-a cincea întâlnire a consorţiului UP University la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, care s-a dovedit a fi un partener loial consorțiului încă de la începutul acestui demers. Sperăm ca discuțiile care vor avea loc să contureze noi direcții de colaborare între parteneri deoarece ne dorim ca acest consorțiu își continue activitățile pe care și le-a propus”, a precizat Tomas LEGRAND, Rectorul Universității Artevelde din Belgia, coordonator consorțiu UP University.
În luna februarie 2024, consorțiul UP University a depus o aplicație pentru a fi finanțat la Comisia Europeană, solicitând valoarea maximă de 13 milioane de euro. Scopul acestei întâlniri vizează direcțiile de colaborare între universitățile partenere, indiferent de rezultatul aplicației, respectiv stabilirea unei strategii de progres, în funcție de posibilitățile financiare ale universităților.
Consorţiul are în vedere dezvoltarea de noi forme de studiu şi perfecţionare pe tot parcursul vieţii (microcredenţiale, parcursuri flexibile de învăţare), precum şi abordări globale (diploma europeană) într-o gamă largă de domenii ale cunoaşterii.
Lasă un răspuns