• Skip to primary navigation
  • Skip to secondary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Despre
  • Contact
  • Arhiva 2002-2008
  • Publicitate
  • Anunțuri în Ziarul de Bacău
  • Newsletter
  • Locuri de muncă

Ziarul de Bacău

  • Top Story
  • Actualitate
  • Politică
  • Dosar
  • Economie
  • Educatie-Cultura
  • Expert
  • Foto Video
  • Anunțuri
Ești aici: Acasă / Top Story / Val de plecări din magistratură. Cinci judecătoare de la Curtea de Apel, Tribunal și Judecătoria Bacău ies la pensie

Val de plecări din magistratură. Cinci judecătoare de la Curtea de Apel, Tribunal și Judecătoria Bacău ies la pensie

Redactie 19 ianuarie 2024 13 comentarii

LikeShare

Cinci judecătoare de la Curtea de Apel, Tribunal și Judecătoria Bacău ies la pensie, începând cu data de 1 februarie 2024.

Secția pentru judecători a CSM a aprobat pensionarea a 14 magistrați. Dintre aceștia, 5 sunt din Bacău. Este vorba de o judecătoare de la Curtea de Apel, de două judecătoare de la Tribunal și două judecătoare de la Judecătoria Bacău, potrivit portalului Lumea Justiției.

Iată pensionările dispuse de Secția pentru judecători a CSM: Maftei Smaranda Claudia, judecător la Curtea de Apel Bacău; Mateis Petronela-Maria, judecător la Tribunalul Bacău; Dogaru Oana Alina, judecător cu grad profesional de curte de apel la Tribunalul Bacău; Danalache Maria Sorina, judecător cu grad profesional de tribunal la Judecătoria Bacău; Marmureanu Silvia, judecător la Judecătoria Bacău.

LikeShare

Din categoria: Top Story Etichete: curtea de apel bacau, judecatori, Judecatoria Bacau, pensie, Tribunal Bacau

Reader Interactions

Comentarii

  1. gogu a zis

    19 ianuarie 2024 la ora 9:46 am

    Sa urmariti cati din acesti proaspeti pensionari se vor intoarce in magistratura si vor incasa si pensie si salar. Sunt judecatori in judetul Bacau care fac acest lucru.

    Răspunde
  2. Relu a zis

    19 ianuarie 2024 la ora 10:59 am

    Dar pentru ce primesc pensie specială plătită de noi toți, de ce nu rămân cu cât au contribuit? Cumva au fost la dispoziția țării permanent și nu au fost plătiți așa cum se petrece cu militarii și care au singură pensie?

    Răspunde
  3. Stephen Colceagg a zis

    19 ianuarie 2024 la ora 11:52 am

    Judecator, avocat, procuror… toti, absolventi de Drept. Care Drept se poate face si la stat, si la particular. Care Drept nu face doua parale in strainatate, adica daca ai facut Dreptul in Romania si te duci in orice tara din lume ca sa muncesti, o iei de la zero. Adica ti se recunoaste doar Bacalaureatul. Inginerul, mai ales cei cu masterat sau cei care au trecut prin facultati de stat cu specializare in inalte tehnologii, au diplomele de facultate recunoscute in full in toata lumea asta. Medicii, la fel. Nu si avocatii, judecatorii, militienii, in general astia care ies la pensie cam cu 20 de ani mai devreme decat ar fi normal.
    Nimeni nu contesta ca meseria de judecator nu e stresanta. Dar hai sa comparam, nu e stresanta meseria de inginer care construieste baraje ? Cea de medic chirurg nu e stresanta ?

    Răspunde
    • Georgeta Dascalu a zis

      19 ianuarie 2024 la ora 12:13 pm

      Aveti perfecta dreptate! Cine aude_?Ce sa facem sa nu mai fie
      inechitati .ei fac legile si tot ei judeca contestatiile.

      Răspunde
      • Lidia a zis

        22 ianuarie 2024 la ora 12:11 pm

        nu judecatorii fac legile. Legile sunt create de Parlament, sunt trimise spre aprobare Guvernului, apoi spre promulgarea de catre Presedintele tarii… Judecatorii, subordonati puterii judecatoresti a statului, nu fac decat sa puna in aplicare si sa vegheze la respectarea legii…
        Daca nu stiti nici macar ce presupune separarea puterilor intr-un stat de drept, cititi un pic si apoi comentati public o opinie informata…
        Cat despre contestatii… Niciun judecator nu isi poate judeca decizia pronuntata. Orice sentinta are o cale de atac si poate fi contestata/apelata/recurata etc, iar calea de atac se judeca de o instanta de control, care este formata tot din judecatori, dar atributia lor este sa verifice legalitatea aplicarii principiilor de drept…

        Răspunde
    • Sorin a zis

      19 ianuarie 2024 la ora 1:59 pm

      Care baraje, domnule?

      Răspunde
    • Lidia a zis

      22 ianuarie 2024 la ora 12:07 pm

      Cine a absolvit Stiinte Juridice in alta forma decat la universitate de stat, cu frecventa la zi, nu poate ajunge magistrat decat daca are un IQ de 140. E drept, se poate face si la privat… dar degeaba. Aceia care au facut la privat nu au profesat decat, poate, pentru foarte scurt timp, si nu ca magistrati.
      Acum, despre stresul profesiei de magistrat: un inginer constructor incheie programul de munca dupa 8h. Un magistrat petrece mai mult de 12h pe zi inclusiv in weekenduri in instanta si lucreaza permanent sub termene stricte, sub presiune publica, sub sacrificarea timpului liber, odihnei, a vietii sociale si de familie. Dvs nu cred ca stiti ce presupune concursul de intrare in Magistratura: cata materie se studiaza din scoarta in scoarta, ce presupune testarea – atat a cunostintelor teoretice, cat si aplicarea lor in cazuri practice, plus un interviu de etica si o testare psihologica riguroasa.
      Nu mai comparati mere cu pere. Un inginer nu poate face treaba unui judecator si nici invers. Exista un soi de motto in domeniul doctrinei judiciare: trebuie sa se compare numai ce este de comparat. Adica, dvs trebuie sa fi facut o comparatie intre termeni din aceeasi categorie…
      Cat despre profesia de chirurg si stresul acesteia: Desigur, aici putem compara un medic cu un judecator din sectia penala, intrucat de acestia 2 depinde viata unui om. Dar chiar si asa: un medic, fie el si chirurg nu vine de acasa in weekend sa operere cand nu e de garda.

      Răspunde
      • Gigi a zis

        22 ianuarie 2024 la ora 3:22 pm

        Aia care au terminat Dreptul la privat, se insoara cu una care a terminat Dreptul la Stat si se scot basma curata,in ciuda nepregatirii.Banutul conteaza in Romania,nimic altceva.

        Răspunde
  4. veteranul a zis

    19 ianuarie 2024 la ora 1:35 pm

    se face loc unei noi generatii de judecatori care o au mentora pe monica macovei. La cate spirale si terapii neconventionale au facut, meritau si ei in sfarsit, o paine alba si calda.

    Răspunde
  5. Mihai a zis

    19 ianuarie 2024 la ora 2:58 pm

    La cati hoti dovediti ajung in instanta, si ies curati ca lacrima zici ca sunt spalatorie…mai mult rau au facut astia care acum se pensioneaza, si mai iau si pensii speciale pentru dezastrul pe care il lasa in urma.

    Răspunde
    • razvan a zis

      19 ianuarie 2024 la ora 3:58 pm

      stai sa vezi astia # care vin…

      Răspunde
    • Grigore a zis

      22 ianuarie 2024 la ora 3:26 pm

      Da,imi vine sa rad cum se umplu ziarele cu faptele penale ale unora pentru ca pe urma,sa auzi ca si cum ar fi chicat un mar stricat din copac, ca dosarele le-au fost clasate din „lipsa de probe”. Ce inteligent! Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul. Putem da in tarot in parc si nimeni nu se supara. Daca se lasa cu galbeni sclipitori,totul e rezolvat. Se spala mizeria..

      Răspunde
  6. VIV a zis

    22 ianuarie 2024 la ora 3:35 pm

    Văicărelile sunt identice cu cele ale*aleșilor*, nimeni nu obligă pe nimeni să-și distrugă viața în magistratură sau în oricare alt domeniu
    ! Terminați cu văicărelile în ziua de azi toți așteptați recunoștință veșnică pt alegerile personale.IPOCRIZIE!!!

    Răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bara principală

Ultimele articole

UPDATE. George Simion, pe primul loc în județul Bacău. Vezi aici rezultatele oficiale parțiale

Exit-poll alegeri prezidențiale 2025: Nicușor Dan a câștigat al doilea tur al alegerilor prezidențiale, potrivit estimărilor de la ora 21:00 – UPDATE

Alegeri prezidențiale 2025, turul al doilea. Prezență la vot mult mai mare decât în primul tur, în județul Bacău – UPDATE

Mașini de 120.000 euro, furate din mai multe țări europene, confiscate de polițiștii băcăuani

Centrul de Comunicare Județean Bacău: 1.000 de angajați MAI asigură siguranța în cele 640 de secții de vot

Locuri de muncă la Conextrust SA

2 mai 2025

Locuri de muncă în Bacău

1 mai 2025

Locuri de muncă în Bacău

30 aprilie 2025

Locuri de muncă la Conextrust SA

29 aprilie 2025

Ultimele comentarii

  • Cristian Ghinghes la UPDATE. George Simion, pe primul loc în județul Bacău. Vezi aici rezultatele oficiale parțiale
  • Simion George la UPDATE. George Simion, pe primul loc în județul Bacău. Vezi aici rezultatele oficiale parțiale
  • Cum e in Bacău in oraș? la UPDATE. George Simion, pe primul loc în județul Bacău. Vezi aici rezultatele oficiale parțiale
  • Nivel de coruptie la Alegeri prezidențiale 2025, turul al doilea. Prezență la vot mult mai mare decât în primul tur, în județul Bacău – UPDATE
  • Sorin la Alegeri prezidențiale 2025, turul al doilea. Prezență la vot mult mai mare decât în primul tur, în județul Bacău – UPDATE

Cabinet parlamentar PNL

Linkuri sponsorizate

  • Credius – Credite Nevoi Personale – Aprobare Rapida
  • Nova – Energie Electrica si Gaze Naturale

Cabinete parlamentare PSD

Cabinet parlamentar AUR

Găzduit de Simplenet

Copyright © 2025 · S.C. G&P News & Advertising S.R.L. · Știri mondene · Aghiuță · Presa Bacău