Începând de vineri, 27 iunie, în mod oficial, piața presei locale este mai bogată. Aceasta, odată cu lansarea, în ziua amintită, a unei noi publicații, respectiv revista “New Press” editată de Cercul de Jurnalism coordonat de prof. Laura-Nicoleta Bibire cunoscut jurnalist băcăuan, de altfel, sub numele de Laura Huiban. În decursul doar al unui an școlar (2013 – 2014), de când este profesor la Palat, Laura Bibire a reușit, luând sub aripa ei o mână de copii și tineri talentați și entuziaști, să realizeze ceea ce de bună seamă era de dorit, o altfel de abordare a vieții din comunitate, curată, editată sub presiunea doar a unui singur factor: profesionalismul. Preț de un an, mentorul și discipolii au gândit și lucrat cu seriozitate la materiale de presă pentru ca la sfârșit de an școlar, iată, rodul muncii să poată fi cules: primul număr New Press.
Toate acestea au fost remarcate, de altfel, și în cadrul evenimentului de lansare a revistei, desfășurat vineri, în sala de teatru a Palatului, unde au fost invitați reprezentanți de seamă ai presei locale, „veteranii”, oameni de presă scrisă, radio-TV și online care încă mai activează în domeniu, precum și foști jurnaliști care s-au desprins de domeniu, dar a căror evoluție în viața profesională a fost marcată de anii de presă. Cei din urmă au fost Dorian Pocovnicu, prefectul județului Bacău și Ionuț Tomescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Bacău, iar cei dintâi, Aurelian Chiscop (redactor șef Ziarul de Bacău), Gheorghe Bălțătescu (Trustul de Media „Deșteptarea”), Ștefan Olteanu (Observator de Bacău), Sebi Șufariu (1TV Bacău) și Răzvan Bibire (editor online Deșteptarea). Dincolo de aprecierea sinceră pe care invitații au avut-o față de revista „New Press”, autopropunându-se chiar „nași” ai „nou-născutului” pe piața presei băcăuane, aceștia au acceptat cu drag să vorbească și despre ce a însemnat și înseamnă încă jurnalismul pentru ei. Practic, lansarea „New Press” a fost o întâlnire dintre generații, bun moment și motiv de coborâre, parcă, a tuturor din cotidianul mai puțin frumos, pentru a le rememora pe cele cu adevărat frumoase petrecute de-a lungul timpului în viața presei locale băcăuane. Discipolii Cercului de Jurnalism au avut, astfel, ocazia să asculte povești despre multă muncă și nervi, dar și despre unitate de breaslă, curaj și rezultate. De asemenea, invitații au ținut să dea fiecare în parte câte un mic sfat celor care le vor urma, mesajul fiind, însă, la unison, același: să rămâneți voi înșivă!
Întâlnirea s-a finalizat prin urări de succes, promisiuni de repetare a unor astfel de adevărate ateliere de brainstorming și o vizită în redacția Cercului de Jurnalism de la Palat.
Lasă un răspuns