În apropiere de Cluj Napoca o bucată bună din Autostrada Transilvania se află în primă execuție, iar Spedition UMB, a lui Dorinel Umbrărescu, a realizat un avans vizibil pe primul șantier pe care practic se încasează bani din PNRR. În ciuda mobilizării constructorului, cele două tronsoane ce măsoară 42 de kilometri de la Nădășelu la Zimbor și Poarta Sălajului au „un munte de probleme”.
Asociaţia Pro Infrastructură a publicat, luni, noi imagini de pe sectorul Nădăşelu-Zimbor-Poarta Sălajului din A3. Chiar dacă „constructorul este mobilizat excepțional”, cei de la API spun că entuziasmul ar putea scădea, acolo fiind „un munte de probleme”.
Asociația Pro Infrastructură (API) a filmat, luni, din dronă toți cei 42,3 km ai sectorului Nădăşelu-Zimbor-Poarta Sălajului din Autostrda Transilvaniei.
Constructor pe cele două segmente ale tronsonului de peste 42 km este UMB – Nădășelu-Zimbor (30,06 km, Asocierea Spedition UMB – Tehnostrade – Electromontaj) și Zimbor-Poarta Sălajului (12,24 km, Asocierea SA&PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade), iar lucrările ar trebui finalizate la sfârșitul anului 2023.
„Autostrada Transilvania: superbă, dar cu un munte de probleme. Vineri am făcut una dintre cele mai frumoase filmări ale noastre din toate timpurile, în 4K, pe toţi cei 42,3 kilometri ai sectorului Nădăşelu-Zimbor-Poarta Sălajului. Constructorul este mobilizat excepţional, progresul fiind vizibil la fiecare 7-10 zile. Se lucrează efectiv pe toate planurile, zi-lumină, de la piloţi foraţi la terasamente, de la săpături la elevaţii. Din păcate, poezia se opreşte aici, entuziasmul fiind tăiat de lista de blocaje majore”, transmit reprezentanţii API pe Facebook.
„Avem două schimbări de soluţii tehnice la Nădăşelu (min 1:15-1:40, viaduct în aval prin cimitir) şi zona Topa Mică (min 9:10-9:30, tunel cut & cover) pe care CNAIR trebuie să le aprobe. În nodul Zimbor, situl arheologic Sutor încă nu este descărcat. Fără acest pas vom deschide… un nou muzeu de autostradă! Apropo, tronsonul Zimbor-Poarta Sălajului va fi… tot muzeu dacă nu se găseşte o soluţie birocratică pentru executarea unei conexiuni la Poarta Sălajului ori Românaşi”, adaugă specialiştii.
geodezul a zis
Draga Proinfrastructura vor ar trebui sa va ocupati nu cu laudele si lamentarile. Voi sa verificati : grosimile straturilor de imbracaminte rutiera sunt cele date in proiecte ca in multe locuri straturile au grosime mai mica , se folosesc piatra sparta si criblura sau pietris de rau mai ieftin. Luati probe de bitum duceti-le la un laborator impartial. Bitumul este de calitate si in dozaj conform stasurilor?
CN a zis
Nu cred ca este de bun simt sa sustii ca o asociatie neguvernamentala sa suporte expertize tehnice vizavi de calitatea lucrarilor .Si nu exista nici un suport legal pentru asa ceva.Aceste obligatii revin beneficiarului prin CNAIR care are la dispozitie atat mijloacele tehnice(laboratoare)cat si abilitatea legala si interesul legitim de a verifica calitatea lucrarilor pe care pe plateste.Functionarii din ministerul transporturilor,multi platiti cu salarii nesimțite trebuie ca la receptia unei lucrari sa verifice calitatea lucrarilor si incadrarea in parametri tehnici stabiliti prin contract.Si nu numai la receptie,ci pe toata perioada desfasurarii investitori!!
Costyshow a zis
Felicitări Pro Infrastructura, felicitări Umb!
Pasca a zis
Facem autostrada Moldovei că așa vor americani i-ar Transilvania vor face unguri cinste ministrul transporturilor și subalternii lui cei mincinoși t