Partenerii bacauani ai producatorului de carne si preparate din carne de curcan Gali Galo, din Codlea, deschid, vineri, 17 august, in Piata Centrala din Bacau, cel de al treilea magazin „Penes” din municipiu. Evenimentul va avea loc la numai un an de la deschiderea primului magazin, iar proprietarii retelei pregatesc surprize placute tuturor celor care vor trece pragul noii unitati. Aceasta este amenajata in spatiul in care pina acum a functionat magazinul Aldis, in imediata vecinatate a statiei de taximetre din piata.
„Succesul pe care l-am avut cu primele doua magazine si interesul bacauanilor pentru produsele noastre – spune partenerul bacauan al celor de la Gali Galo, Iulian Piscu – ne-au determinat sa deschidem cea de a treia unitate, pentru a nu obliga clientii din zona centrala sa parcurga distante relativ mari pina in zona Mioritei sau pina in incinta magazinului Carefour, din complexul Central Plaza, unde avem celelalte doua unitati. Este al treilea magazin din Bacau, dar este si al 100-lea din reteaua Penes din Romania”.
Carne romaneasca, fara aditivi
Galantarele magazinelor Penes etaleaza circa 40 de produse din carne proaspata de curcan si preparate din aceasta. Pulpele de curcan, pieptul, aripile, giturile, pipotele si tirtitele proaspete sint materia prima de calitate a unor delicioase mincaruri, despre care numai gospodinele stiu ce savoare capata de la acest fel de carne. In galantare sint, insa, si toba de curcan (cel mai bine vindut produs in magazin), pastrama, rulada, parizer, cirnati, crenvursti, ciolan de curcan, cabanos ori „cas de carne” (specialitate Penes), care fac clientilor cu ochiul fie si numai prin felul in care arata. „Produsele – spune Iulian Piscu – sint din carne de curcani crescuti in Romania si abatorizati in singurul abator de curcani autorizat din tara noastra. Nu contin antioxidanti, E-uri si alte adaosuri nocive si sint absolut proaspete, pentru ca aprovizionarea se face tot la doua zile. Noi desfacem, prin magazinele Penes, 15 preparate din carne proaspata, celelalte fiind produse refrigerate, nu congelate”. Preturile – a mai precizat administratorul retelei de magazine – sint accesibile, lucru pe care il simt cel mai bine cei care cumpara, de exemplu, spate de curcan sau carne pentru ciorba. „De altfel – a adaugat Iulian Piscu – in week-end – ul care incepe chiar din ziua de vineri, adica pe 17,18 si 19 august, aplicam reduceri de preturi, iar pina pe 31 august o reducere de 10% pentru toti cei care vin in magazin cu talonul de discount din pliantul promotional”. Vineri, magazinul se deschide de la ora 9,00.
Gust placut, valori nutritionale
Bacaul are traditie in producerea si consumul de carne de pasare, in general, si de curcan, gratie industriei alimentare de profil, dar care a eliminat segmentul producerii carnii de curcan. Brandul „Penes” este, astfel, cu atit mai bine-venit aici. Pentru ca asemenea produse, pe linga gustul lor placut, reprezinta o alegere extraordinara mai ales din prisma valorilor nutritionale si a beneficiilor aduse sanatatii – asa cum sustine site-ul specializat „Wikifood”. Carnea de curcan are cel mai mic continut de calorii si grasimi si este o sursa foarte sanatoasa de proteina. „In 100 de grame de piept de pui se regasesc 140 de calorii si 3,4 grame de grasime, iar in aceeasi cantitate de piept de curcan contine doar 110 calorii si numai 0,64 de grame de grasime – spune Wikifood. Carnea de curcan contine aminoacidul triptofan, care joaca un rol important in stimularea sistemului imunitar. Triptofanul, aminoacidul existent doar in carnea de curcan, este important si in combaterea insomniei si instalarea unei stari propice de somn si relaxare”.
Carnea slaba de curcan, fara piele, gatita la cuptor, are cea mai redusa cantitate de grasimi saturate sau colesterol dintre toate tipurile de carne, incluzind carnea de pui, porc sau vita. Partile mai inchise la culoare din carnea de curcan au un continut mai mare de grasimi, dar si de fier, decit cea de culoare mai deschisa. In plus, fata de fier, carnea de curcan reprezinta o sursa buna de vitamine din complexul B, cum ar fi Niacina, Riboflavina, B6, B12 precum si Zinc si Seleniu.
Proteinele continute de carnea de curcan ajuta la mentinerea nivelurilor optime de testosteron la barbati. Hormonii folositi in carnea de pasare crescuta la nivel industrial creste cantitatea de estrogen si diminueaza nivelul de testosteron. Curcanii crescuti organic nu contin hormoni sau antibiotice.
Lasă un răspuns