Dragoste on-line
• povestea de dragoste a Ramonei Moise și a lui Robert Dale Howell a început pe Internet • inima americanului a fost ferecată de frumoasa băcăuancă • visul lor este să-și întemeieze o familie fericită la Bacău
Ramona Moise l-a cunoscut pe Robert Howell în 2001, prin intermediul Intrenetului. „Eu pictam tablouri, ceva modern, în stil cubist. Le vindeam pe Internet. Un prietean de-al lui Roby mi-a cumpărat un tablou și am început să corspondez pe e-mail cu el. Americanul i-a povestit lui Robert despre mine și el a vrut să mă cunoască. Mergeam la Internet cu cameră video, pentru a ne vedea. Corespondam zilnic”, își începe povestea de iubire Ramona. Robert a făcut patru ani armata în Germania și de atunci a rămas fascinat de continentul nostru. Niciodată nu s-a gîndit, însă, că inima lui va alege o româncă. Și nu de oriunde, ci din orașul de pe malul Bistriței.
„Mi-a plăcut de Ramona de cum am văzut-o. Am vrut să vin în România încă din luna februarie, dar ea mi-a zis că nu este încă pregătită să mă cunoască”. „Mi se părea prea devreme și în plus eram în sesiune. Învățatul este pe primul loc”, completează viitoarea mireasă. Așa că i-am cerut numărul de telefon. La început o sunam odată pe săptămînă, dar fata îmi plăcea din ce în ce mai mult. Ea era în sesiune și nu mai mergea la Internet, așa că o sunam în fiecare zi , la cinci dimineață, ora voastră”, ne spune și Roby. Ramona are 21 de ani și este studentă în ultimul an la management în Bacău. Robert are 37 de ani, este texan, din Huston. „În luna mai am sunat-o pe Ramona și i-am zis că vin la ea. Am plecat cu inima încărcată de speranțe spre o țară despre care nu auzisem nimic. Am venit cu avionul pînă la București și de aici am luat trenul pînă în Bacău. Cînd am ajuns în gară am coborît undeva la capătul peronului, dar am recunoscut-o din prima. Oricum, nu este o persoană pe care o poți trece ușor cu vederea”, povestește Roby depre prima lor întîlnirre pe viu. S-au găsit așa cum se așteptau să fie.
Robert a stat două săptămîni în Bacău, timp în care au vizitat tot orașul, au fost la Iași, Piatra Neamț și București. El s-a cazat la un hotel în Bacău, dar fiecare zi a petrecut-o cu Ramona. Americanul a venit în România atît pentru Ramona, dar și pentru că dorea să călătorească. Nu avea de gînd să se căsătorească, nu plănuise nimic, dar după prima săptămînă petrecută alături de tînără a realizat că este cea pe care și-o dorește de soție. În a doua săptămînă de ședere în orașul lui Bacovia, au fost să ia cina în oraș și Robert a cerut-o de soție. „Ea a rămas fără cuvinte. A crezut că glumesc. Apoi am avut discuții foarte lungi, în care i-am explicat rolul important al familiei în viața mea. Am fost pe aceeași lungime de undă și după ce m-a refuzat prima oară, în cele din urmă am convins-o și a spus «DA»”, ne mărturisește americanul. Vizita se apropia de sfîrșit. Robert a plecat în Statele Unite cu inima frîntă de dorul Ramonei. În drum spre București a sunat-o și i-a spus că nu vrea să mai plece, însă ea i-a spus să meargă acasă și să-și rezolve problemele, pentru că îl va aștepta oricît va fi nevoie. Întors în Houston, unde Robert lucra ca agent de vînzări și avea și propria companie de design pe calculator, el a spus tuturor vestea căsătoriei cu o româncă. „Prietenii mei au spus că e foarte bine, însă părinții nu vroiau ca eu să mă mut. Cînd au auzit că vreau să mă stabilesc în România nu au fost de acord”, ne povestește Robert despre reacțiile celor de acasă. Chiar și așa, la începutul lunii iulie americanul s-a întors la Ramona. Aici a trebuit să îi convingă pe părinții Ramonei că el este cel mai potrivit soț pentru fata lor. „Părinții mei au crezut la început că voi pleca în America și că îmi voi abandona studiile. I-am convins că vom rămîne la Bacău, că eu îmi voi termina studiile și că ne vom stabili aici. Următoarea problemă a fost diferența de vîrstă dintre noi. La început, mama a fost total împotriva relației noastre, dar apoi tata a fost cel care s-a împotrivit”, ne spune Ramona. „Cînd am fost să îi cunosc părinții, eram foarte agitat, transpirasem tot și mama ei m-a privit și și-a dat seama că țin cu adevărat la fata ei. Cu tatăl ei a fost mai greu, însă m-a pus la o încercare pe care am trecut-o cu brio. Mi-a dat mașina Dacia ca să o conduc, veneam de la un picnic. Pentru prima oară conduceam o astfel de mașină. E drept că mergeam încet, dar m-am descurcat foarte bine. Ba chiar atunci cînd doi polițiști m-au oprit pentru un control de rutină, au rămas foarte impresionați că eu, un american, pot să conduc o mașină românească”, relatează îndemînaticul șofer.
Dragostea lor a fost construită pas cu pas, deși într-un ritm rapid, deoarece se completează unul pe altul și au multe lucruri care îi atrag. Robert deja are un apartament închiriat în Bacău, iar după ce va avea actele gata îl va cumpără. Cei doi au au de gînd să încropescă o mică afacere, un Internet Cafe. Afacerea pe care deja o are începută în America o va continua prin intermediul calculatorului. Ramona va termina facultatea și vrea să lucreze ca manager. Își doresc să aibă un copil și să fie fericiți în noul drum pe care îl deschide întemeierea unei familii. Același lucrul li-l dorim și noi și le urăm „Casă de piatră!”. (Claudiu TĂNĂSESCU, Roxana ȘMIL)
Lasă un răspuns