Consilierii locali urmează să aprobe, oarecum tardiv, numărul maxim de autorizații de taxi pentru anii 2018-2022, convenind ca acesta să crească la 800 de autorizații, de la 734 câte sunt în prezent. Potrivit Legii 38/2003, „numărul de autorizații va fi de maximum 4 la 1.000 de locuitori ai localității de autorizare”.
Reprezentantul taximetriștilor independenți din Bacău este nemulțumit deoarece Primăria va crește numărul autorizațiilor, dar nu a pregătit infrastructura necesară. „Se fac tot atâtea locuri pentru staționare? Pentru că nici pentru cei existenți, pe piață, nu sunt suficiente locuri. Nu mai spun că s-a făcut regulamentul ală cu permisele de liberă trecere, dar unde este decongestionarea aia a traficului de care se tot vorbea?”, a comentat Narcis Dominteanu, de la Asociația taximetriștilor independenți.
Pe de altă parte, președintele Confederației Operatorilor Autorizați din România, Neculai Nechita, a declarat că loc și nevoie ar mai fi de noi taximetriști. „De sărbători, de exemplu, sau pe timpul verii când mai vin acasă băcăuanii se simte nevoia de mai mulți taximetriști. Noi știam că față de acum cinci ani, când s-a aprobat ultima dată numărul de autorizații, populația a mai crescut. Cred că atunci s-a dat un număr destul de mic de autorizații”, a comentat acesta.
Alex a zis
Ar trebui sa fie obligati taximetristii sa acopere toate intervalele orare, nu doar cele care sunt atractive si pline de clienti.
Sunt statii goale de TAXI in anumite intervale orare (pe timpul noptii) si asta nu din cauza numarului insuficient de autorizatii.
EU a zis
Cei care au companii ar trebui să acopere, pe cei cu PFA nu îi obliga să stea noapte, cei care au companii ar trebui să acopere, sau poate deja acoperă pe hârtie + alte firme care au doar dispecerat fără nici o licență.
800 de licențe ar însemna că Bacăul are 200.000 de locuitori, nu știu dacă mai are nici jumătate, și aici nu mă refer la cei cu buletine.