Băcăuanii care s-au aflat sâmbătă prin Arena Mall nu aveau cum să treacă mai departe de parterul complexului fără să se oprească măcar pentru o clipă la spectacolul care s-a desășurat acolo toată după-amiaza. Încă de la intrare, clienții supermagazinului erau bombardați de mirosurile îmbietoare ale preparatelor culinare proaspăt gătite de o duzină de bucătari de elită sosiți din întreaga țară.
Ideea organizării unui astfel de show culinar a prins imediat la băcăuani, care cu zecile se îngrămădeau să savureze din ochi, iar cei mai îndrăzneți chiar și cu papilele gustative, rețetele cu denumiri cât mai fistichii pregătite de bucătarii profesioniști invitați. Pofticioșii care apucau să guste din delicioasele meniuri au putut să și doneze diverse sume de bani – ca mulțumire față de privilegiul de a savura din rețetele chefilor -, sume care vor ajunge prin intermediul fundației „Episcop Melchisedec” – Filiala Bacău la copii bolnavi de autism.
Cum o masă musai trebuie să includă și un vin bun, organizatorii l-au invitat pe renumitul somelier Sergiu Nedelea să susțină o scurtă și binevenită lecție despre vinuri. Profesionistul în ale vinului a învățat publicul cum să deguste corect un vin, cum să-l aleagă pe cel mai bun, dar mai ales cum să-l combine cu felul de mâncare servit la masă. Spre finalul lecției despre vinuri, băcăuanii au aflat și cum se face o decantare corectă a vinului, fiind invitați și să deguste din trei soiuri de vinuri – alb, rose și negru, asigurate de Casa Panciu. Unul dintre cei curioșii prezenți a și câștigat un exemplar cu autograf din „Caiet de Somelier – Ghid pentru aspiranți și profesioniști”, răspunzând pe jumătate corect la întrebarea pusă publicului de autor – Sergiu Nedelea. În timp ce bucătarii profesioniști evoluau la tigăi, publicul era încântat de acordurile cântecelor performate de Andrei Ciobanu, cunoscut și de la „Vocea României”, și mai ales de jongleriile cu aluatul de pizza asigurate de Claudiu Toader, băcăuanul participant și la emisiunea „Românii au talent”.
La finalul reprezentației pizzerului, o copilă de cîțiva anișori a fost înfășurată într-o bucată uriașă de aluat, spre amuzamentul celor care priveau. Spectatorii de ocazie au mai avut parte de un scurt episod de carving (sculptura în legume și fructe), iar la final au putut degusta din „cireașa de pe tort” pregătită de organizatori: un apetisant porc umplut, cu un măr în gură.
(Florentin RADU)
Lasă un răspuns