• în ciuda evidențelor, primarul localității este acuzat de subprefectul Gabriel Vlase că, deși Guvernul a alocat un miliard de lei, el nu face nimic cu banii
Consiliul Local din Slănic Moldova a primit de curînd un miliard de lei pentru reabilitarea zonei de acces la izvoarele de apă minerală. Banii de la Guvern au ajuns în contul Consiliului Local Slănic Moldova, fiind demarate demersurile pentru lucrările în zona izvoare. „De fapt, lucrările de reabilitare au fost începute de primărie, încă din urmă cu un an. Din venituri proprii, am investit 600 de milioane de lei, pentru repararea unor căi de acces”, ne-a declarat primarul din Slănic Moldova, Mircea Mihai Ionel. Miliardul a permis ca reamenajarea să demareze în trombă și, pînă în prezent, aproape toate izvoarele, podurile și căile de acces au fost modernizate. „Am finalizat trei poduri. Trotuarul de lîngă păstrăvărie, pe care nu se putea circula pînă acum o lună este gata. Se lucrează în prezent la baraj și la încă două poduri”, ne-a declarat primarul.
Ceea ce nu înțelege Mircea Mihai Ionel este faptul că subprefectul județului, Gabriel Vlase, este total nemulțumit de lucrări. „Subprefectul a declarat că este o lună de cînd s-au trimis banii în cont și că la Slănic nu s-a făcut nimic. De fapt, subprefectul Vlase nu a venit niciodată la primărie să-mi solicite vreo informație sau să dorească să viziteze izvoarele. Cred că nici nu știe unde sînt izvoarele, ce să mai spun de starea în care se găseau înainte de începerea lucrărilor. Cu toate că vine des la Slănic, nu a fost tentat să viziteze și această zonă”, a mai spus primarul.
Mircea Ionel consideră că afirmațiile subprefectului au fost făcute cu un scop precis: „Nu scapă nici o ocazie în care să nu mă atace, și asta pentru că nu fac parte din PSD. Șefii județului i-au spus și ministrului turismului, Dan Matei Agathon, că nu s-a făcut nimic cu miliardul de lei alocat. Ministrul a spus că va trimite un corp de control, pentru verificări, pe care îl așteptăm cu mare drag”. În realitate, la Slănic, podurile, aleile, izvoarele au fost reamenajate.
Nu este singura dată cînd primarul este acuzat de autorități, mai ales după tentativa din anul 2001 de suspendare a lui și organizarea de alegeri anticipate, la care ar fi urmat să participe un mai vechi client al PSD: Andrei Șerban. După ce a pierdut alegerile din 2000 în fața lui Mircea Ionel, Șerban pare să nu se fi împăcat cu ideea și a încercat să forțeze un referendum pentru suspendarea primarului, demers eșuat. „Tot subprefectul Vlase m-a acuzat că nu m-am implicat în realizarea unui proiect de preluare a Drumului Județean Slănic – Tîrgu Ocna de către Drumurile Naționale. De doi ani încerc să fac ceva cu drumul Slănic – Tg.Ocna. Suport de atunci toate jignirile, care de fapt ar trebui să le suporte președintele Consiliului Județean, cel care are în administrare aceste drumuri. Nici nu am pe la ce uși să mai bat. Am apelat pînă și la prieteni care au influențe în PSD, însă mi se spunea că se insistă ca acest drum să nu se repare. Am luat hotărîrea să-l repar cu ajutorul unor sponsori. Drumul către Slănic va fi asfaltat de către primărie și nu de către cei care îl au în administrare”, a încheiat primarul Mircea Mihai Ionel. (M.B.)
Lasă un răspuns