S-a lăsat cortina și peste cea de-a opta ediție a Galei Star, o ediție cu de toate, care a ținut spectatorii în corzi ca la un meci cu multe răsturnări de situație, plimbându-le sufletele de la agonie la extaz. „A fost o gală frumoasă – a conchis Adrian Găzdaru, directorul Teatrului Municipal Bacovia – cu de toate, pentru toate gusturile și putem spune că, într-o perioadă în care festivalurile de teatru sucombă în fața crizei, noi am reușit să ne menținem atât fizic, cât și valoric”.
Gala laureaților de luni-seara a avut un final așteptat când, într-un consens general, juriile și publicul au avut aceleași preferințe. Premiul „Best Man Show” a revenit actorului bucureștean Ștefan Ruxanda, care a dovedit că poți să iei premiul rostindu-ți replicile cu tot trupul și mai puțin cu glasul, într-o excelentă reprezentație non-verbală. Când a venit momentul decernării premiului „Best Woman Show”, elevii băcăuani, prezenți în număr mare, s-au ridicat s-o aclame pe cea care le-a fost „trainer” la ediția de anul trecut a Festivalului de teatru T4T de la Timișoara, actrița Adriana Bordeanu, protagonista unui recital de excepție, plin de nerv, care a umplut Sala Studio cu o simfonie de emoții.
Incontestabil, Marele Premiu al Galei Star a mers către actorul Atilla Harsanyi care, cu al său „Decalog după Hess”, a ridicat publicul în picioare, convins că, de peste cinci ani, nu a mai văzut un așa recital jucat la grad maxim de dăruire și de talent, în egală măsură. Și n-a fost nicio surpriză când, pe lângă Marele Premiu, Atilla Harsanyi și-a adjudecat și Premiul „Ștefan Iordache”, acordat de elevii liceelor băcăuane, și Premiul „Actori pentru actor”, oferit în premieră de colectivul Teatrului Bacovia. Emoțiile l-au copleșit la final pe actor, când consilierul local Ilie Bîrzu i-a prezentat steaua montată în micuțul „Walk of Fame” din fața teatrului. Închizând cercul, recitalul extraordinar de la finalul Galei a aparținut tot muzicii, însă de această dată protagoniști au fost doi artiști aflați la început de carieră, amândoi elevi ai Colegiului Național de Artă „George Apostu” din Bacău, cu nimic mai prejos decât iluștrii lor colegi care au deschis festivalul. Aplicând regula „Ladies first”, recitalul a fost deschis de percuționista Eliza Drăgoi care, după un exercițiu de măiestrie executat la maringa, a încins tobele și audiența ca un veritabil „Țăndărică”.
A urmat contratenorul Narcis Iustin Ianău, cu o interpretare lirică de excepție, dovedind faptul că statutul de „vedetă” a rămas undeva în urmă, fiind înlocuit de o construcție profesionistă, mult mai durabilă, a talentului. A căzut apoi cortina, cu promisiunea că, anul viitor, Bacăul va fi din nou gazda unui fenomen teatral de excepție, pe numele său Gala Star. (Liviu MAFTEI)
i-ati dat 3 premii degeaba. v-a placut textul la toti si atat. daca vreti sa vedeti un Hess jucat bine pe acelasi text mergeti sa il vedeti pe Nicu Mihoc si apoi faceti diferenta. textul a fost scris pentru Mihoc. intrebati si autoarea. veti vedea si de ce. promovati atata nonvaloare. de fapt de ce ma mir. traiesc intr-o tara de cretini
A fost cel mai bun din Gala Star, concursul nu a fost de „cea mai buna interpretare a lui Hess”. Am cautat, am vazut si pe Nicu Mihoc, foarte bun actor, intr-adevar. Dar n-as putea sa-i compar pe cei doi, sa spun care ar fi mai bun, au abordari diferite. Si ce daca textul a fost scris pentru Mihoc? Sunt atatea carti care au avut parte de mai multe ecranizari, nu mi se pare gresit. Da, ne-a placut mult textul, de fapt e atat de grav si dificil incat numai un actor bun ar avea curaj sa-l interpreteze. Si, nu, nu suntem cretini cei care mergem la teatru si care am apreciat Actorul.
Stimate Domn „spectator”, vroiai cumva sa se acorde acest premiu domnului Nicu Mihoc fara ca acesta sa participe la acest concurs ? Ce diferenta sa facem ?? Cu siguranta ca suntem o tara plina de tampiti, adevar pe care-l vad citindu-ti remarcile ! Have a nice life !