Cunoscută drept „săptămîna mărțișorului”, perioada cuprinsă între 1 și 8 martie tinde să fie acaparată din ce în ce mai mult de femei. Cu abilitatea de care au dat tot timpul dovadă, femeile au reușit să îi determine pe bărbații pe care îi au în preajmă să nu treacă nepăsători pe lîngă acest început de martie și să trateze așa cum se cuvine ziua de 8 martie și își îndeamnă, tatăl, soțul, copilul, iubitul, prietenul cel mai bun sau colegii să facă bine să o pornească la cumpărături. Puțini sînt bărbații care îndrăznesc să nu le facă pe plac frumoaselor lor consoarte, fiice, prietene sau iubite. Cadourile practice sau romantice, cele extravagante sau extrem de
elegante, simple sau sofisticate, își fac, rînd pe rînd, loc pe lista ce
și-o întocmesc înainte de a purcede la cumpărături. De multe ori, aflați în pană de idei, bărbații apelează la sfaturile colegelor de serviciu pentru a alege un cadou mai deosebit pentru consoartele lor. Decizie destul de riscantă pentru soții care au nenorocul să aibă parte de soții ceva mai suspicioase. Pentru a preveni o astfel de catastrofă în familie, le oferim bărbaților cîteva sfaturi în ceea ce privește cadourile pe care le pot oferi fetițelor, soțiilor, mamelor sau colegelor lor de serviciu.
Cadouri pentru puștoaice
Oricît de micuțe ar fi, și fețilele trebuie luate în calcul de tătici atunci cînd aceștia se hotărăsc să cumpere un cadou de 8 martie pentru frumoasele casei. Dulciurile frumos ambalate și viu colorate, în special cutiile de bomboane îi încîntă întotdeauna pe cei mici. Darul ideal pentru copii îl reprezintă, însă, jucăriile. Ele se aleg în funcție de vîrstă, aptitudini, preocupări, aspect exterior și adesea în scop educativ, cum ar fi echipamentele sportive. Vă oferim cîteva sugestii, chiar dacă prețurile acestora sînt cu mult peste posibilitățile materiale ale multora dintre tătici.
Trebuie să știți, din start, că nu veți putea cumpăra din magazine o jucărie mai ieftină de 80-90.000 de lei. La acest preț nici chiar cel mai puțin năzuros prichindel nu poate fi mulțumit. Cu acești bani nu se poate cumpăra decît cel mult o jucărie de pluș „Pokemon”, de exemplu, că tot sînt înebunite în ultima vreme fetițele după aceste desene animate. Cu ceva mai mulți bani, cam 190.000 de lei, se poate achiziționa tot un „Pokemon” din pluș, dar mai mare, iar un joc yahtzee sau un set cu două figurine pot fi cumparate cu 110-150.000 de lei. Dacă bugetul vă permite, vă puteți „arunca” la jucării mult mai scumpe. Astfel, fetița dumneavoastră va fi nespus de încîntata de noua ei căsuță pentru papuși „My Grand Maison”, complet mobilata ce include două personaje și diverse accesorii. Pentru a o cumpăra va trebui, însă, să scoateți din buzunar nici mai mult nici mai puțin decît 950.000 de lei. Cu bani mai puțini, respectiv 273.581 lei, se poate cumpăra un set de mărgele (10.000 bucăți), din care fetița își poate realiza singură diverse bijuterii: coliere, brățări, cercei etc.
Cu mult mai variată este oferta de jucării destinată fetițelor ceva mai „băiețoase”. Astfel le puteți „cuminți”, cel puțin pentru o vreme, cu o chitară electronică dotată cu amplificator, microfon și stativ cu înălțime reglabilă, care costă în jur de 475.000 lei, un fort „Alamo” – 630.500 lei (include 14 personaje, cart, cai și diverse accesorii), castel „Excalibur „- 797.180 lei (include opt cavaleri, cai și diverse accesorii) sau un joc „kid challenge PC” – 1.130.300 lei (19 activități diferite). Nici cărțile nu ar trebui uitate, însă întotdeauna trebuie alese cu mare grijă și potrivite cu vîrsta lor. Ideea că o carte dăruită acum le va fi utilă numai atunci cînd vor crește le dezamăgește profund pe micuțele casei. O carte de colorat, povești, benzi desenate, povestiri istorice, rebusuri și jocuri distractive le vor face cu siguranță să se simtă cel puțin tot la fel de importante ca și mămicile lor.
Cadouri pentru adolescente
Ce daruri sînt mai potrivite pentru o adolescentă decît articolele vestimentare. Cu siguranță tinerele se vor bucura nespus dacă vor primi de la tăticii sau, de ce nu, chiar de la prietenii lor, una sau două bluze frumoase, pentru o ținută de zi, cu mînecă lungă sau trei sferturi, cambrate pe talie, așa cum se poartă, sau stil chemisier, cu un șliț pe talie sau pe mîneca de preferință bufantă, cu nasturi pe braț sau la manșetă, cu volănaș la gît sau pe piept, cu guler înalt, rulat sau bărcuță. Materialul bluzelor poate fi și el variat: bumbac cu lycra sau cu elastan și lînă subțire. Stiliștii recomandă în ultima vreme pentru tineri combinațiile de țesături considerate groase, cum ar fi lîna sau bumbacul plin, cu cele subțiri, de tip voal, mătase, in și satin. Totodată, ca o noutate de ultimă oră sînt recomandate
puloverele groase, din lînă, chiar cu gulere ample, peste care se
poartă bluzițe subțiri, cu mînecă scurtă. Majoritatea magazinelor de
specialitate oferă în acestă perioadă puloverele, pentru ținuta de zi
sau sport, lungi, tip pardesiu sau tip bustiera, cu fermoar, nasturi
sau simple, din lînă, sau dintr-o combinație de lînă cu lycra/elastan.
Ele au asortate gulere separate, ce pot fi folosite pe post de
capișon. Prețul unui asemenea accesoriu de îmbrăcăminte este
cuprins între 250.000-600.000 lei. Fustele – evident groase, de
sezon – se poartă fie foarte lungi, fie foarte scurte. Se găsesc într-o
diversitate de culori (gri, negru, kaki, roșu, grena, verde) și modele
cu volănașe, cloș, drepte, cu tăieturi asimetrice, din lînă, stofă,
catifea, reiat sau blug. Prețurile variază în funcție de model și
calitatea materialului, între 210.000 lei și 8000.000 lei. Pentru o tînără de 17-18 ani, un pantalon modern poate fi lung sau trei
sferturi, drept sau evazat, confecționat din stofă, piele ecologică,
blug sau reiat, și garnizit, neapărat, cu o mulțime de accesorii de
seară – perluțe, pene, benzi aplicate din blană, mătase sau piele.
Toate aceste modele pot fi găsite în mai toate magazinele din oraș,
însă și prețurile sînt pe măsură. În funcție de calitate, model și
marcă, un astfel de accesoriu vestimentar poate fi cumpărat cu
250.0000-300.000. Dacă modelul este mai deosebit, prețul poate
depăși, chiar, milionul de lei. Un cadou util pentru o tînără ar putea fi
și un palton, din stofă sau lînă, cu guler de blană fix sau detașabil,
gen tunică sau stil clasic, în nuanțe de bej, maro, negru și gri, dar și
de alb sau roșu. Prețul unui astfel de palton variază între 800.000 și
cinci milioane de lei. Cu bani mai puțini, 400.000 -1.100.000 lei, se
pot cumpăra geci, din piele naturală sau ecologică, din stofă sau
postav.
Cadouri pentru mame, soții sau prietene
Imaginația celor care dau sfaturi în materie de cadouri nu cunoaște
limite atunci cînd este vorba despre femei. O femeie se bucură
nespus și atunci cînd primește ceva util pentru casă, dar și atunci
cînd i se oferă cel mai scump și mai sofisticat parfum. Flori,
parfumuri, delicatese, cărți, obiecte de artizanat și de decorațiuni
interioare, aparatură electronică pentru bucătărie, aranjamente
florale unicate sau în serii scurte, sînt cîteva sugestii de cadouri
pentru femei. O atenție deosebită trebuie, însă, acordată formei în
care sînt prezentate aceste articole. O cutie de bomboane de bună
calitate ambalată elegant, și, dacă se poate, ornamentată cu o fundă satinată, va face întotdeauna plăcere unei femei, indiferent de vîrstă și de poziția socială. Dacă bomboanele sînt însoțite și de un buchet de flori, va fi cu atît mai bine. Pentru a putea fi sigur că nu vor supăra pe nimeni, bărbații ar trebui să își aducă aminte ca înainte de a oferi buchetul de flori să desfacă, mai întîi, hîrtia în care au fost ambalate la florărie. O carte, un fular, o eșarfă, un portofel sau o bijuterie delicată, nu neapărat de mare valoare, vor face deasemenea o mare plăcere unei femei. Tot cu plăcere vor fi primite și articolele de îmbrăcăminte sau accesoriile vestimentare cum ar fi o jachetă, o pereche de ciorapi de mătase, o poșetă, un parfum, un colier sau seturi de toaletă.
Ce nu trebuie să le spuneți și să le dăruiți niciodată femeilor
Nu se vor dărui niciodată unei femei bomboane cumpărate la kilogram, ambalate într-o pungă banală de hîrtie, altfel de alimente dulci sau sărate, produse de toaletă intimă și animale, oricît de blînde ar fi. Și încă un sfat: nu mărturisiți niciodată soțiilor că ați fost sfătuiți de colegele de serviciu înainte de a cumpăra aceste cadouri. Spuneți că ați citit aceste sfaturi în paginile unui ziar sau ale unei reviste. Veți avea mai multă liniște în casă, iar cadoul oferit va avea parte de mai multă atenție din partea soției.
Lasă un răspuns