Rezultate sub asteptari dupa cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat, din Bacau, la care rezultatele inainte de contestatii indica un procent de promovare de 18, 62 la suta. Dintre cei 2826 de candidati inscrisi in judetul Bacau in aceasta etapa, 1635 au obtinut note sub 5.00.
Centrele de examen vor inregistra duminica, 2 septembrie, in intervalul orar 16.00 – 20.00, contestatiile depuse de candidatii nemultumiti de notele primite, urmind ca rezultatele finale sa fie afisate vineri, 5 septembrie.
Centrele de examen din judetul Bacau au fost organizate la Colegiul Economic „Ion Ghica” (Bacau), Colegiul National Pedagogic „Stefan cel Mare” (Bacau), Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” (Bacau), Colegiul Tehnic de Comunicatii „N.V.Karpen” (Bacau), Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” (Onesti), Colegiul Tehnic „Petru Poni” (Onesti) si Colegiul Tehnic „Grigore Cobalcescu” (Moinesti).
Rezultatele inainte de contestatii dupa prima sesiune de Bacalaureat, din lunile iunie – iulie 2012, au indicat, in judetul Bacau, un procent de promovare de 45,59 la suta. (Laura HUIBAN)
Jo a zis
@Nenea Iancu, ce-ti mai face placere sa-l pupi in cur pe nen’tu Basescu… E mai simplu sa dai vina pe profesori decat sa-i culegi pe elevi din crasme si bodegi, unde urmeaza sfaturile celui mai beat presedinte pe care l-a avut tara. Ca si el a legat scoala de gard de la varste mici.
Nu-i nimic, mai taiati din salariile profesorilor si o sa mai vina fix nimeni sa mai predea in scoli.
Idiot cu cabina, care esti: la asa salarii, asa profesori. Tu crezi ca vin absolventi de la Oxford sa predea pe 700 de lei pe luna in invatamantul romanesc?
Hai, sictir, jigodie!
Parerea mea a zis
Parerea mea…
Intai universitatile au ales sa renunte la examneul de admitere si sa se faca selectia de pe baza mediei de absolvire a liceului si media de la bacalaureat.
Logic, posibilii candidati au ales sa urmeze licee, in care sa fie primii in clasa, sa aiba medie mare de absolvire (in detrimentul liceelor care iar fi pus la munca si ar fi invatat carte).
A doua etapa a fost renuntarea la examenul de admitere la liceu, evident pentru ca toate liceele sa aiba „obiectul muncii”. AU fost fele si fel de variante de admitere: capacitate, teze cu subiect unic, examene nationale.
A treia etapa „cireasa de pe tort”: pentru toti absolventii de clasa a VIII-a s-au asigurat locuri la licee.Evident ca toti au intrat la liceu, scolile profesionale, cele de arte si meserii au ramas fara elevi si uite asa s-a „justificat ca nu mai exista cerere”.
Motivatia pentru a invata a disparut.
Orice elev de clasa I va intra neconditionat la liceu. De ce ar trebui sa invete? Acum tuturor absolventilor de liceu li se cere sa sustina examen de bacalaureat.
Dupa un calcul simplu si destul de elementar putem deduce ca procentele de pomovare la bac sunt reale: 50% a fi fost la scoala profesionala, 70% din cei 50% ramasi ar fi promovat examenul de bacalaureat, deci cam 30% ar fi promovabilitatea. Daca luam in calcul si absenta motivatiei …ies procentele obtinute.
Parerea Mea a zis
Ar mai fi de adaugat, ca astazi, pentru fiecare absolvent de liceu este pregatit un loc la facultate. Oare toti sunt capabili ? De fapt unde-i problema? Cred ca e in mediile universitare, acolo de unde a plecat PROBLEMA. EI, universitarii, de ce promoveaza loaze? Sunt absolventi care nu stiu sa se exprime, absolventi care nu cunosc ordinea efectuarii operatiilor. Mi-e teama ca nu se va indrepta nimic si ca TOTI decidentii vor cauta cauza altundeva decat este. Cred cu tarie ca doar motivatia personala, cea cultivata in familie este singura (astazi)care determina copilul sa invete, sa fie bine pregatit atat pentru examene cat si pentru o cariera (!!!) . Acum , absolventilor, li s-a naruit si visul de a munci in Italia, Spania, Anglia …De ce au stat pe dupa scoala la fumat, baut si alte asemenea activitati. Cati dintre acesti picati si-au facut temele? Si tare multe ar mai fi de discutat. Evident ca-i foarte la indemana sa dam vina pe scoala. Fiecare regim politic si-a lasat urma bocancilor si peste invatamant. Si asta ar trebui vazut. Daca de maine s-ar da examene de admitere la licee, la facultati, sa vedeti ce repede ar intra in priza si parintii si elevii si scolile.(a se vedea ca liceele militare au examen de admitere, unele dintre facultati au examen de admintere…)
Jolie a zis
Bacaoanule, esti prost, foarte prost, si nu e vina dascalilor. Probabil a parintilor tai, si in mod cert, a ta.
Fuego a zis
Jo e produsul scolii de care pomenea presedintele..Nici o surpriza..
Jo a zis
Hohoho, au prins glas pedelicii. Pana de curand se ascundeau sa nu-i stie lumea, acum au primit iar ordin sa scoata capul si sa-si imprastie veninul.
Mai baieti si fete, voi n-aveti scoala terminata si nici nu prea ati iubit-o dupa cum vad ca va exprimati.
Nici ceva economie si afaceri nu stiti ca daca v-ati pricepe ati sti de un principiu numit GIGO: Garbage In, Garbage Out: Gunoi bagi, gunoi scoti.
Adicalea, mai pe intelesul vostru: cata vreme materia prima e proasta iar muncitorii nepregatiti si nemotivati, produsul finit va fi prost.
Acum sa extrapolam: in scoala intra elevi pe care parintii i-au neglijat si care nu au primit o minima educatie. Acei elevi nu sunt urmariti pe parcursul scolii de parinti, pentru ca ori sint plecati la munca ori nu-i intereseaza.
In scoala, din cauza salariilor de mizerie, nu mai sunt cadre didactice pregatite. Pentru ca alea bune pur si simplu isi gasesc sa lucreze pe salarii mai mari in alta parte. Sau, in fata atacului zilnic al puslamlelor pur si simplu nu mai au nici o tragere de inima sa incerce sa-i invete ceva.
Iar elevii nici nu vor dar nici nu au vreun interes sa invete pentru ca scoala nu le foloseste la nimic.
Ma rog, nu prea cred ca puteti voi pricepe cum stau treburile cata vreme aveti ordin sa latrati peste tot ca profesorii au salarii prea mari si mai trebuie micsorate.
Lasa, ne vedem la alegeri in decembrie. Cand, ia ghici? Ce o sa se intample?
Cristian.. a zis
Aici se vorbeste despre calitatea deplorabila a invatamantului romanesc,despre incompetenta cadrelor didactice invatate cu pomeni si atentii…despre indiferenta nostra vizavi de generatia de maine..Vad ca fatuca ce semneaza JO…confunda locul ..si o da in politica.Vina pentru asta o au absolut toate partidele..si toti nenorocitii care au fost in ultimii 20 de ani la guvernare..Deci fatuca…latra in alta parte si nu devia de la subiect..
Nicu a zis
Cristian, si tu de ce crezi ca e invatamantul romanesc asa cum e azi? Nu cumva din cauza politicii duse de guvernele Boc? Ca sa explici situatia trebuie obligatoriu sa „o dai in politica”, dupa cum spui tu.
Sau crezi ca starea unei natiuni e independenta de factorul politic?
Sunt de acord cu JO cand spoune ca sunteti doar niste postaci platiti de PDL. Baieti, voi chiar nu vedeti ca tara asta nu va mai vrea si e satula de idioteniile voastre?
H2SO4 a zis
Citind articolul dar si comentariile constat ca fiecare in parte scoate la lumina un dram de adevar.Scoala romaneasca in plin dezastru,o realitate crunta fara iesire la momentul actual.De ce? Simplu,o tara de prosti se conduce infinit mai usor decit una de intelectuali.Iar intelectualii(atit cit au mai ramas)din orgoliI sau inconstienta intra in jocurile politice,facind de fapt mai mult rau decit bine.Toate guvernarile din `90 si pina azi,indiferent de coloratura,au demolat sistemul de invatamint.Clasa politica din Romania insumeaza in rindurile ei toate nulitatile din toate sferele de activitate,oameni fara personalitate dar cu dorinta de afirmare.In viata de zi cu zi sunt un fel de ,,neica nimeni,,ori politicul este singurul loc unde pot sa se exprime liber fara a fi deranjati.Oameni ce nu sunt in stare sa-si fac ordine in viata proprie,dar au tupeul sa faca ordine in viata altora.Lui Jo si lui Nicu le pot spune ca suntem satui de idiotenii si vom merge la vot.Vom da jos nebunul satului si vom pune in loc proasta satului, Mare scofala!!!Ca sa fie bine in Romania acestui popor cineva trebuie sa-i sune DESTEPTAREA.
mihaela a zis
Profesorul intotdeauna preda la fel pentru toti elevii din aceeasi clasa:unii recepteaza mesajul corespunzator, inteleg, abstractizeaza, invata logic, altii butoneaza pe sub banca, trimit mesaje , asteapta pauza sa fuga la o tigara sau mai rau…, de aici se selecteaza viitorul; cei seriosi, stimulati de familie si de propria ambitie , reusesc, ceilalti se mira cum de nu iau bacalaureatul si cauta vina prin alte parti, in primul rand la profesori.
Pe de alta parte, dv parintii postaci, aveti tendinta sa va interesati de copiii vostri in clasa I, aIVa, eventual aVa, aVIIIa, cel mult, la prima sedinta intr-a IXa si…salut, scoala sa-i educe, sa-i verifice, sa-i invete sa-i pregateasca pentru viitor, sa-i testeze , sa le trezeasca interesul pentru munca, seriozitate, implicare, etc, iar societetea…?sa le spuna ca profesorii sunt vinovati, pretentiosi,spagari,sarantoci.
Cum poti fi apreciat de copii cand ei stiu ca tableta, telefonul, iphonul lor este de doua -trei ori mai scump decat salariile profesorilor, societatea romana apreciaza banul, nu conteaza cum a fost facut;ati vazul 100de invitati la” nunta secolului”din Romanica au in conturi mai multi bani decat PIB-ul ei, si , nu-mi amintesc de vreunul sa fi fost laureat al premiului Nobel sau cine stie ce savant: ei, asta este explicatia esecurilor tarii asteia.