– gama de materiale termoizolante de interior aKtiv Therm izolează termic pereții reci, limitează condensarea vaporilor de apă și formarea igrasiei
Petru DONE
Compania Real Invest Bacău, specializată în fabricarea produselor de izolație ultrasubțire pentru interior, a prezentat, miercuri seara (5 decembrie), gama de produse care va revoluționa piața construcțiilor: „aKtivTherm”. Acestea – susțin reprezentanții companiei – sunt „o soluție eficientă de creștere a performanței energetice a clădirilor, mașinilor și echipamentelor, pentru a îmbunătăți confortul termic în locuințe și la locurile de muncă, precum și pentru îndepărtarea permanentă a igrasiei și mucegaiului”. Și, mai ales, sunt fabricate în Bacău. La eveniment au participat arhitecți și constructori, oameni de afaceri și jurnaliști.
Pentru un nespecialist, produsul „aKtivTherm” seamănă izbitor cu varul lavabil (dar mai consistent) sau cu un material de tencuit. O pastă albă, ușor de omogenizat în propria ei cutie și care poate fi aplicată pe un perete, de exemplu, fie cu un pistol de pulverizat, cu gletiera sau chiar cu un rulou. Floare la ureche pentru un meșter priceput. calitățile acestui material vin însă în special din compoziția sa, în care se găsesc microsfere de sticlă obținute prin tehnologie 3M, dispersie și aditivi.
Cel care a testat prima dată produsul și a și făcut investiția în centrul de fabricație din Bacău este cunoscutul dezvoltator imobiliar Florin Popovici. „Toată lumea – a spus Florin Popovici – dorește, astăzi, să facă economie la încălzire, să trăiască într-un mediu sănătos, dar și s aibă confort termic. Practic, acest produs a fost prezentat, în Bacău, acum patru ani. Se numea altfel, dar acum l-am rebrenduit și am devenit producătorii lui. Este un material inovativ, de ultimă generație, completată cu un material de tencuială. Aceste două materiale, împreună, dau stratul termoizolant într-o variantă naturală, care poate înlocui, de exemplu, polistirenul ca material de izolație termică interioară.”
„aKtivTherm” are capacitatea de a respinge căldura emanată prin radiații, reflectă căldura prin convecție și rezistă transferului căldurii prin conducție. Microsferele de sticlă îmbunătățesc proprietățile termice, rezistă excelent la umezeală și vapori, realizează efect de „cald” la atingere, au densitate mică și formă stabilă și îmbunătățesc acustica încăperilor. Produsul asigură o protecție termică la fel cu alte produse concepute pentru acest scop, dar într-o grosime de 100 de ori mai mică. „Beneficiile lui – a spus directorul general al companiei Real Invest, Ionuț Auraș – vizează reducerea costurilor la întreținere cu circa 30%, eliminarea cauzelor formării condensului și igrasiei, asigurarea protecție la foc (nu întreține arderea) și pierderea minimă din spațiul util al locuinței. Este ecologic, nu dăunează sănătății și este ușor de aplicat. De asemenea, distribuie uniform căldura în încăpere, se poate pregăti în diverse nuanțe de culoare și se poate acoperi, ulterior, cu alt strat de culoare.”
La aplicare, materialul se omogenizează mecanizat sau manual până când devine ca o pastă, de consistența unui glet, iar aplicarea, în funcție de experiența muncitorului, se poate face într-un strat sau în două straturi. Se poate aplica, pe suprafața pregătită în prealabil, prin gletuire, văruire sau injectare cu pistolul. Materialul se întinde bine, are o aderență ridicată și se poate îndrepta mecanic după uscare și întărire (se poate șlefui și vărui, utilizându-se orice var lavabil de pe piață). De asemenea, materialul se poate colora prin utilizarea oricărei tonalități, prin adăugarea de vopsea diluabilă cu apă, însă în proporție maximă de 10% din volumul total. Consumul specificat de producător este de circa un litru la 1,50 mp (în strat de circa un milimetru), iar perioada de uscare este în funcție de temperatura și umiditatea mediului, de la 12 ore.
„aKtiv Therm” se află, deja, pe piață, în ambalaje de 2,5 litri, 5 litri, 10 litri, 15 litri și 20 de litri, în Bacău la Dedeman, Vamina Com și Casa Mea.
Lasă un răspuns