Un singur investitor s-a arătat interesat de proiectul privind reabilitarea și dotarea cu aparatură a fostei secții de Radioterapie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bacău.
Cătălina CHIFU
Secția de Radioterapie a fost închisă în urmă cu doi ani. Condițiile improprii legate de spațiu și dotare nu au mai permis furnizarea acestui tip de serviciu, iar Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare nu a mai autorizat funcționarea Laboratorului de Telecobaltoterapie. De mai bine de doi ani, toți bolnavii de cancer din județul Bacău trebuie să meargă pentru tratament la Institutul Oncologic din Iași.
În această perioadă, de când a fost închisă secția, conducerea SJU și Consiliul Județean au căutat soluții pentru reluarea activității medicale la Secția de Radioterapie. Una dintre variantele luate în calcul a fost concesionarea lucrărilor și serviciilor pentru modernizarea și reabilitarea Secției de Radioterapie. Anul trecut a fost organizată licitație electronică, iar caietul de sarcini a fost cumpărat de un investitor turc. „Avem un singur ofertant căruia i s-au cerut documentații în completare. Știm că este un investitor turc ce și-a deschis firmă în România, cu sediul la București, și că a mai investit la Brașov, la Spitalul de Oncologie. Mai există însă o variantă pentru redeschiderea Secției de Radioterapie – Ministerul Sănătății să ne dea bani pentru acceleratorul de particule, fostul aparat de cobaltoterapie. Până acum s-au dat bani pentru spitale din Iași, Oradea, Craiova, Timișoara.
Sperăm să primim și noi, suntem pe lista de așteptare din 2008 și avem promisiuni de la minister. În aceste condiții, amenajarea spațiului o putem face noi, cu bani de la Consiliul Județean”, ne-a declarat managerul SJU, Dan Stoica. Investiția la Secția de Radioterapie se ridică la 7 milioane de euro.
Lasă un răspuns