Cel putin zece presedinti de asociatii de proprietari sint pe cale sa demisioneze din functiile pe care le ocupa. Principalul motiv care a condus la aceste decizii il constituie stresul acumulat de-a lungul timpului. In plus, criza financiara a contribuit din plin la inmultirea problemelor cu locatarii si furnizorii de utilitati care ameninta la tot pasul cu sistarea serviciilor ca urmare a neachitarii facturilor. Scandalurile, presiunile zilnice, datoriile si stresul ii determina pe unii presedinti sa renunte la functii. „Din punctul nostru de vedere, nu este nici o problema. In cazul demisiei, interimatul va fi asigurat de vicepresedintele ales in Adunarea Generala. In 90 de zile de la demisie, acesta are obligatia de a convoca o Adunare Generala extraordinara pentru alegerea unui nou presedinte”, a precizat Gheorghe Muntianu, seful Serviciului de Administrare a
Fondului Locativ si Indrumare a Asociatiilor de Proprietari din cadrul
Primariei Bacau. O alta solutie ar fi aceea ca presedintele demisionar sa-si duca mandatul pina la urmatoarea Adunare Generala, ocazie cu care trebuie sa prezinte si o dare de seama. „La sfirsitul anului trecut am zis si eu in spirit de gluma ca vreau sa demisionez. Se pare ca unii au luat-o in serios. E drept ca nicaieri nu e usor in perioada de criza, dar cind esti hotarit sa faci treaba intr-o asociatie mergi pina la capat”, spune Ionel Vasilescu, presedintele Asociatiei de proprietari nr.33 Cornisa.
Atributiile presedintelui
Presedintele asociatiei de proprietari este ales prin votul adunarii generale, dintre membrii comitetului executiv al acesteia. Presedintele urmareste si asigura respectarea statutului si a hotaririlor asociatiei de proprietari, realizarea contractelor angajate de aceasta, indeplinirea in conditiile legii a prevederilor bugetului de venituri si cheltuieli, respectarea de catre asociatia de proprietari a ordinii publice si a reglementarilor autoritatilor publice centrale si locale. Tot el convoaca si conduce sedintele de lucru ale comitetului executiv si ale adunarii generale si angajeaza prin semnatura sa asociatia de proprietari in relatiile acesteia cu tertii.
Presedinti schimbati de locatari
Cind sint nemultumiti de prestatia celor pe care i-au angajat sa le administreze avutul, proprietarii dau din colt in colt pentru a-i schimba din functie. „Este o greseala, întrucit solutia schimbarii acestora se afla chiar in interiorul asociatiei. Pentru a-si indeplini scopul, schimbarea liderilor asociatiei trebuie sa aduca, pentru proprietari, imbunatatiri ale modului de comunicare al presedintelui si administratorului cu proprietarii, gestionarea actelor si banilor in conditiile legii, operativitate in rezolvarea problemelor, apropiere si unitate fata de interesele comun legitime ale asociatiei de proprietari”, spune presedintele unei asociatii de proprietari din Bacau.
LENIN a zis
DUPA UMILA MEA PARERE ACESTE ONG-URI AR TREBUI
SA DISPARA ATRIBUTIUNILE FIIND PRELUATE DE INSTITUTII MARI CARE ADMINISTREAZA FARA A TINE
CONT DE APROPIERI DE VECINATATE. CONSIDER CA ESTE TIMPUL CA LOCATARULUI SA I SE INFIGA LEGEA IN SPATE CA SA AFLE SI EL CA TREBUIE SA ACHITE CEEA CE CONSUMA IAR DACA NU SA DEA EXPLICATII LA JUDECATORII. IN NICI UN CAZ ACESTE INSTITUTII SA FIE
COORDONATE DE ALTCEVA DECAT DE LEGI.LA FEL CU ACEASTA OCAZIE AR DISPARE BIROCRATIA INTERIOARA SI EXTERIOARA CARE COABITEAZA PARAZITAR PE ACESTE ONG-URI.
Somebody a zis
E aevarat: ai o parere umila. Trebuia s-o tii numai pentru tine.
Somebody a zis
*d (scz)
Un om a zis
Surprinzator tind sa fiu de acord cu Lenin, e teribil de greu de condus o asociatie pentru ca nimeni nu vrea sa se implice activ. Toti membrii asociatiei cred ca isi stiu drepturile si si le cer negresit, pe de alta parte putini din ei isi cunosc obligatiile fata de asociatie si cand sunt pusi in fata unor situatii in care ar trebui sa fie responsabili considera ca li se incalca drepturile lor de proprietari.
Ar trebui externalizate toate nevoile asociatiilor de proprietari, nu doar cele administrative si de curatenie si astfel, pe langa ca s-ar putea face un control mult mai bun al asociatiilor de proprietari, s-ar evita si mizeriile si toate atitudinile de 2 bani pe care trebuie sa le accepte membrii asociatiilor unii de la altii si de la conducerea asociatiilor.