– produsele rămân, însă, în ediții limitate – compania este lider de piață națională la aceste produse
Grupul Agricola, din Bacău, relansează într-o nouă imagine, adaptată noilor linii ale brandului propriu, Salamul de Sibiu Ediție de Colecție – Coniac și Salamul de Sibiu Ediție de Colecție – cu Vin Roșu. Aceste delicatese sunt special create pentru momentele deosebite ale Sărbătorilor de Paști și de Crăciun, dar în ediție limitată. „Pregătim cele mai prețioase sortimente ale noastre, astfel încât masa de Paști să fie una deosebită – spune Angelica Șmil, director general al firmei Salbac, companie din Grupul Agricola. Vom produce aproximativ trei tone de Salam de Sibiu cu Coniac, respectiv două tone de Salam de Sibiu cu Vin Roșu. Cele două sortimente vor fi la raft cu două săptămâni înainte de Paști”.
Salbac și-a propus o creștere a cifrei de afaceri de 15% pentru anul în curs. În primele trei luni ale acestui an, Salbac a dublat cantitatea de preparate din carne exportată în Europa, față de perioada similară a anului trecut, și se estimează în continuare o creștere a exporturilor.
Ultimii ani au fost marcați de efectele crizei economice, de scăderea puterii de cumpărare a populației, de modificări semnificative ale obiceiurilor de consum. în condițiile unei scăderi a pieței de carne procesată de până la 30% în ultimii doi ani. „În fiecare an ne-am făcut treaba din ce în ce mai bine, din punct de vedere operațional și al serviciilor atașate. Cu toate acestea, este extrem de dificil să creștem proporțional și profitabilitatea companiei. Cauzele sunt multiple: traversăm o perioadă de creștere a costurilor de mare amplitudine și pe un interval foarte lung de timp, reducerile de salarii și de locuri de muncă au influențat negativ puterea de cumpărare, iar obiceiurile de consum s-au modificat. Cu toate acestea, cred că obiectivele pe care ni le-am propus pentru 2013 sunt absolut realizabile. Echipa Salbac a căpătat expertiza necesară și sunt convinsă că vom reuși să găsim mixul de produse potrivit segmentului de comerț în care suntem prezenți pentru a realiza ceea ce ne-am propus” – a precizat Angelica Șmil.
În situația în care Salbac va menține ritmul pe care l-a avut în ultimii doi ani, conducerea companiei va trebui să rezolve o problemă legată de mărirea capacității de producție. În perioadele de vârf, Salbac s-a aflat în imposibilitatea de a onora integral toate comenzile din piață, iar din acest motiv se ia în calcul transformarea unei părți din fabrica de preparate fierte afumate în facilitate pentru producerea de salamuri crude uscate.
Potrivit ultimelor măsurători de retail audit, în primele luni ale acestui an Agricola continuă să conducă în piața românească la grupa salamurilor crude uscate, cu 16,5% cotă de piață valorică, iar salamul de Sibiu Agricola este lider în segment cu 50% cotă valorică.
andrei a zis
Asteptam sa lanseze si pulpele fara surplusul de piele de pe care lipseste carnea si poate si niste vanzatoare care nu te fura la cantar sau la rest…mai alews cele de la magazinul din zona Narcisa
cris a zis
ii dau dreptate lui andrei la narcisa sunt prost crescute vanzatoarele, eu le evit magazinul ca nu sunt corecte. m-au inselat si apoi sanatate nu mai sunt clienta lor, asa ca mare grija la modul de a va mentine clientii
g.g. a zis
Prefer sa mananc de Paste numai mancare gatita de nevasta-mea decat sa cumpar salam de Sibiu unde trei sferturi din eticheta lui e tiparita cu nume de E-uri; nu m-as mira sa aiba un pic si de carne de cal, fiindca acum se poarta calul: nici o masa fara cal.Si ca sa nu fiu totusi carcotas, cumpar intotdeauna numai carne de pui de la Agricola, e ok si ca pret si ca aspect.
A a zis
Eu, una, din cate am observat, vanzatoarele de la narcisa sunt chiar f amabile. E drept, nu trec foarte des pe acolo, stand ceva mai sus de narcisa, dar de cate ori am trecut pe acolo am ramas cu o parere f buna si despre ele si despre marfa cumparata.
i a zis
sicer nu sunt de acord cu parerea lui Andrei….sunt client fidel la magazinul din narcisa si vanzatoarele sunt foarte amabile si sunt servit foarte frumos. am observat ca dupa ce sunt servit chiar mi se si multumeste frumos…..